Zadranke u igri živaca ipak svladale Mursu!

Vrijeme čitanja: 2 min

Iako je to za košarkašice Zadra trebao biti tek običan dan u uredu, košarka je još jednom pokazala svu ljepotu ovog sporta i još je jednom potvrdila onu tezu kako su unaprijed upisani bodovi u pravilu oni do kojih je najteže doći.

U utakmici 10. kola Prve lige Zadranke su ugostile posljednju ekipu lige osječku Mursu te se pošteno namučile za pobjedu. Da je Petra Šimunić imala malo više prisebnosti kod rezultata 82:79 na četiri sekunde do kraja za Zadar, gošće su možda mogle izboriti i produžetak. No umjesto šut za tri, Šimunić je izabrala polaganje koje je ubacila, ali je vrijeme iscurilo.

Zadranke su odlično otvorile utakmicu u kojoj su na isteku četvrte minute već imale prednost od 17:4. No, to vodstvo kao da je uljuljkalo domaće igračice koje su tada povukle ručnu i u potpunosti prestale igrati dok su se gošće s nekoliko dalekometnih ubačaja vratile u utakmicu. Na kraju prve dionice Zadranke su imale tek minimalnu prednost od 23:22.
I u drugoj četvrtini igrala se slična košarka kao u prvoj. Zadranke ubojitije unutar reketa dok su Osječanke prijetile s vanjskih pozicija. Nezaustavljiva je u tim trenucima bila Petra Šimunić koja je sa svih pozicija punila zadarski koš. Ipak, prednost koju su domaće imale pod košem u vidu Ane Vrsaljko, Ane Mandić i Anamarije Bačić, bila je dovoljna da do poluvremena prednost podignu na devet koševa viška (48:39).
Gošće se nisu predavale već su i u trećem setu nastavile igrati svoju igru. Petri Šimunić u zatrpavanju koša Zadra pridružila se i Petra Lovrić i njih su dvije vodile svoju ekipu do potpunog priključka u utakmicu i minusa od tek jednog poena (66:65) na kraju te dionice.
Posljednjih deset minuta bile su slika i prilika cijele utakmice. Zadar se pri kraju opet odvojio na deset poena prednosti koju nikako nisu uspijevale zadržati. Niz pogrešaka zadarskih igračica dovele su Mursu u priliku da utakmicu odvedu u neizvjesnost produžetka no tada je uslijedila već opisana završnica.
Trenerica Zadra, Marija Mazija:
“Valjda su svi mislili kako ćemo ovu utakmicu dobiti lagano. Ali ja sam znala da to neće biti tako. Najavila sam kako je riječ o ozbiljnoj ekipi s kojom se nije za igrati. Imamo nekih problema zadnjih kola i znamo zbog čega ne možemo riješavati probleme kad nam naiđu. Mlađe igračice moraju shvatiti da se ne mogu uvijek oslanjati na one starije. To ćemo pokušati riješiti kroz treninge. Čestitam Mursi na borbenosti i želji. Došli su ovdje pobijediti i to se vidjelo. Bila je vrlo zanimljiva utakmica u kojoj smo na kraju mi slavile što spletom okolnosti što srećom. Naglasila bi i kako smo danas bile bez naše kapetanice Lare Nikpalj Vukorepa koja je naša konstanta i vrlo važna karika.”
Trener Murse, Dražen Nikšić:
“Naš cilj je bio odigrati jednu kvalitetnu utakmicu inu tome smo uspjeli. Pobjednika je odlučila doslovce zadnja sekunda. Nažalost, Šimunić nije bila svjesna kako nam je trica dovoljna za produžetak. Nije nas ni čula i odlučila se za polaganje. Mislim da je utakmicu odlučila Ana Vrsaljko kojoj naše mlade igračice nisu bile dostojne u reketu.”
Nakon deset odigranih utakmica Zadranke se s učinkom od osam pobjeda i dva poraza sada nalaze na trećem mjestu prvenstvene ljestvice iza još uvijek neporaženog Splita te Medveščaka koji je na devet pobjeda i jednom porazu.
Upravo u gostima kod Medveščaka naše će igračice odigrati i posljednju utakmicu pred odlazak na stanku.
Foto: Sport023