Mavrović i Preskar: “Zadarski boks ima jako važnu ulogu u promociji hrvatskog boksa”

Vrijeme čitanja: 2 min

Hrvatski boksački savez u suradnji sa Središnjim državnim uredom za šport i pod pokroviteljstvom državne tajnice Janice Kostelić organizirao je obilazak gradova i mjesta po Hrvatskoj u cilju popularizacije boksačkog sporta.

Danas je na redu bio Zadar, nakon prijema kod gradonačelnika Dukića  druženje se preselilo u dvoranu OŠ Šime Budinića gdje su poznati boksači a sada ambasadori ove borilačke vještine Željko Mavrović i Mario Preskar prezentirali nazočnoj djeci čari ovog plemenitog sporta.

„Zna se što Zadar znači u hrvatskom boksu i vrlo rado se uvijek vraćam ovdje. Ovo je vrijedan projekt i drago mi je da je odaziv djece ovako velik“ – istaknuo je Željko Mavrović.

Oduševljen dolaskom u Zadar i ovim druženjem bio je i Mario Preskar.

„Baš uživam ovdje i jako sam sretan među svom ovom djecom. Lijepe uspomene vežu me za ovaj grad, ja sam kao amater i nastupao za BK Diabolik a dosta mi je u profesionalnoj karijeri kroz sparinge pomagao i Jakov Gospić kojeg pozdravljam. Zadar ima dugu tradiciju u boksu, i sada imate jednog Tonija Filipija koji dominira i izgledan kandidat je i za odlazak na OI, brat Bepo uspješno je krenuo u profi karijeru. Sve to pokazatelj je da se ovdje krije veliki potencijal i to treba iskoristiti“.

Pero Knežević, predsjednik Zadarskog boksačkog saveza nadovezao se na riječi Preskara.

„Lijepo je čuti ovako lijepe riječi i drago nam jer radi toga. Zadarski boks jedan je od perjanica hrvatskog boksa i na to smo ponosni. I sada su naše mlade nade na Zagreb openu osvojile odličja, vjerujem da će tako biti i dalje“.

Posjet Zadru, Preskar i Mavrović završavaju poslijepodne treningom i prezentacijom boksa u BK Rebel. Svi zainteresirani mogu slobodno navratiti do dvorane.