Tri poraza i jedna pobjeda vaterpolista Zadra 1952 na završnici Kupa

Vrijeme čitanja: < 1 min

Četiri utakmice odigrali su vaterpolisti Zadra 1952 na završnici Kupa u Zagrebu. Iz jedne su izašli kao pobjednici, protiv Medveščaka, dok su očekivano izgubili od Juga i Mladosti.

Žal ostaje zbog posljednjeg dvoboja kojeg su odigrali protiv riječkog Primorja. Imali su Zadrani i vodstvo 5:2, 6:4 i 7:6 ali nisu uspjeli izdržati do kraja. Riječani su u ključnim trenucima dvoboja bili sretniji i spretniji te su slavili rezultatom 9:8. Ono što vrijedi spomenuti je i 6 postignutih golova Ivana Vrbnjaka. Također, i Drago Stanić dečko rođen 2003. zabio je jučer svoj prvi seniorski pogodak isto kao i Mate Čačić.

Bez obzira na poraz, momčad Gorana Jovančevića može itekako biti zadovoljna načinom kako je odradila ovo natjecanje. Istina, pokazalo se ono što se i ranije znalo a to je da su Mladost i Jug drugi svijet. Ono što veseli je veliki iskorak u ogledima s drugim sastavima. Ne tako davno, igrati egal utakmicu s Primorjem bio je samo san, sada, to je u potpunosti ravnopravan dvoboj a to je pokazatelj da je na zadarskom Višnjiku napravljena prava priča.

Za još jedan mali iskorak, točnije borbu i s najboljima i ne treba baš puno. Rekli bismo, više dobre volje i sluha i vrlo skoro i u Zadar bi mogle stizati najbolje europske momčadi. Bar je sanjati dozvoljeno ako već nije moguće to sada i realizirati.

Ipak, ostavimo to sada po strani, okrenimo se onom što dečke sada očekuje a to je priprema za nastavak Triglav A2 regionalne lige i gostovanje kod Radničkog.