Nazor uoči Crvene zvezde: „Možda i najbolja utakmica za nas u ovom trenutku!“

Vrijeme čitanja: 2 min

Nakon pobjede nad Cedevitom u dvoboju domaćeg prvenstva, košarkaši Zadra okreću se ABA ligi gdje u sklopu 10. kola gostuju u Beogradu kod Crvene zvezde.

Beogradska momčad vodeća je ekipa lige sa svih devet pobjeda u dosadašnjem dijelu prvenstva i apsolutni je favorit u ovom susretu. No, kako je Zadar ove sezone u glavnom gradu Srbije već priredio jedno iznenađenje, bilo bi barem pošteno sačekati kraj utakmice prije nego što mu se šanse za pobjedom u potpunosti eliminiraju.

„Igramo protiv najbolje ekipe lige koja je odlično posložena. Treba pripremiti utakmicu što je najbolje moguće. U jednu ruku moramo biti rasterećeni ali u drugu i maksimalno koncentrirani te borbeni da se prikažemo u što boljem svijetlu“, kaže trener Zadra Ante Nazor i dodaje kako se raduje utakmici za koju je siguran kako će se igratiu jednoj košarkaškoj atmosferi.

Radujem se ovoj utakmici kao jednom testu da vidimo gdje je moja momčad u ovom trenutku. O protivniku zaista ne treba trošiti previše riječi. Imaju ekstra kvalitetne strance koji čine razliku, a dobro su posloženi i od strane domaćih igrača. Možda je ovo i najbolja moguća utakmica za nas u ovom trenutku da se spremimo za one utakmice ABA lige koje nam slijede na našem parektu i koje su na jedan način glavni dio sezone.“

Na ovoj utakmici u zadarskom će dresu debitirati i najnovije pojačanje sportskog direktora Branimira Longina i stručnog stožera Vladimir Dašić, a malo veći doprinos igri očekuje se i od Amerikanca Kwame Vaughna koji je u prvom svom nastupu bio u prilično blijedom izdanju.

„Imamo dosta problema s ozljedama tako da neke igrače moramo štedjeti na treninzima. Dašić dobro je odradio ovih nekoliko treninga i moramo mu otvoriti nekekav prostror na utakmici u Beogradu. Nema čekanja. Isto tako očekujemo i da se Vaughn u ovoj utakmici prikaže u što boljem svijetlu. Još je rano za donijeti nekakvu ocjenu kada je on u pitanju“, zaključio je Nazor.

Utakmica u Hali Aleksandar Nikolić igra se u nedjelju s početkom u 19 sati.