Domeniko Kresoja pred gostovanje odbojkašica Zadra u Splitu: “Zadržati fokus i greške smanjiti na minimum za novu pobjedu!”

Vrijeme čitanja: 1 min

Deseto kolo Prve lige odbojkašice Zadra vodi u Split gdje će snage odmjeriti protiv istoimenog domaćina. U vrlo izazovnom dvoboju Zadranke će pokušati nastaviti svoju seriju neporaženosti koja datira još iz mjeseca listopada, odnosno četvrtog kola i gostovanja kod Osijeka gdje su doživjele i jednini ovosezonski poraz.

Nakon prošlog kola i pobjede nad Dinamom, Zadranke su zasjele na prvo mjesto ljestvice s 23 boda jednim više od Osijeka koji ih ima 22. Na trećem mjestu je Split s 20 bodova i sigurno je kako su domaće igračice ovaj susret ocijenile kao onaj koji bi ih mogao podići na tron.

Zbog toga, ali i činjenice kako idu u goste dobrom protivniku, stupanj pripravnosti u redovima zadarskih odbojkašica podignut je na najviši nivo.

„Pripremamo se za jednu tešku utakmicu koja nas sigurno očekuje u Splitu. Naravno da se ne bojimo ekipe Splita ali ih maksimalno respektiramo. Ekipa je to koja u svojim redovima ima nekoliko odličnih igračica koje su igrale odbojku na puno većem nivou i kada je potrebno znaju to i pokazati. Ali svejedno mislim kako će i u ovoj utakmici sve ovisiti o nama samima. Ukoliko zadržimo fokus na igru i smanjimo greške na minimum onda niti pobjeda ne bi trebala izostati“, izjavio je trener Zadra Domeniko Kresoja.

Utakmica se igra u dvorani OŠ Ravne njive u Splitu u nedjelju, 9. prosinca s početkom u 19 sati.

 

Foto: Sport023