Zadarski El Clasico Sonik-Puntamike i Jazine-Arbanasa sutra u Jazinama

Vrijeme čitanja: < 1 min

Košarkaši Sonik-Puntamike imat će priliku u zadarskom „El Clasicu“ s trona skinuti svoje košarkaške prijatelje i rivale iz KK Jazine-Arbanasa u utakmici 9. kola Prve domaće lige koja se u subotu 08. Prosinca s početkom u 18 sati igra u dvorani jazine.

Nakon osam odigranih kola Sonik-Puntamika nalazi se na drugom mjestu s omjerom od šest pobjeda i dva poraza, dok su Jazine-Arbanasi vodeći s pobjedom više. Kako sada stvari stoje, upravo će dvoboji između ove dvije momčadi odlučivati o plasmanu u doigravanje za viši rang.

Stoga uz sami onaj rivalitet koji gradski derbi nosi sa sobom, ova bi utakmica gledatelje mogla obradovati i dobrom košarkom.

Evo kako na utakmicu gledaju iz domaćeg stožera. Trener Puntamičana, Šime Kraljević:

„Očekuje nas jedan jako kvalitetan i zahtjevan protivnik. Kroz pripremu smo detektirali odakle nam prijeti najveća opasnost i na to ćemo se najviše fokusirati. Utakmicu ćemo pokušati svesti na što manje koševa i pritom ćemo pažnju obratiti na njihovu skok igru. Ukoliko te dvije stvari uspijemo izbalansirati možemo očekivati rezultatski izjedančenu utakmicu.“

Trener Jazine-Arbanasa, Luka Bujas.

„Očekujemo pravu feštu košarke. Da mi je netko rekao da ćemo se u ovom trenutku nalaziti na ovim pozicijama mislim da bi i mi i oni to objeručke prihvatili. Ne može biti bolja pozivnica za gledatelje od činjenice kako se sastaju dvije momčadi iz samog vrha. Pokazali smo dobre igre kroz sezonu i prilično smo uvjerljivo svladavali svoje protivnike. Protivnika respektiramo i ništa nismo prepustili slučaju. Možda im je hendikep nedosatak visine ali imaju drugih prednosti koje odllično koriste. Pozivam sve gledatelje da dođu u što većem broju i neka pobijedi bolji.“