Marija Mazija uoči dalmatinskog derbija u Splitu: „Samo da ne budemo u grču, a bolji nek’ pobjedi!“

Vrijeme čitanja: 2 min

Košarkašice Zadra u utakmici 9. kola Prve lige za žene gostuju na Gripama kod ekipe Splita. Nakon dugo vremena ove će dvije dalmatinske ekipe odigrati utakmicu u kojoj se bore za sami vrh prvenstvenog poretka što ovom dvoboju daje epitet derbija.

Splićanke i Zadranke, uz Medveščak, ekipe su koje su uistinu i ponudile najbolju igru u dosadašnjem dijelu sezone. Sjajne igre Zadranki protiv Trešnjevke i Raguse u posljednja dva kola razveselile su njihovu trenericu Mariju Maziju. Razveselile, ali ne i prebacile u neku pretjeranu euforiju.

„Ono što je najvažnije jest da utakmicu protiv Splita dočekujemo u sjajnoj atmosferi unutar ekipe. Zadovoljna sam poprilično kako izgledamo i kako radimo na treninzima jer kad smo orne za rad napravimo puno, a taj rad se kasnije vidi i na terenu. Ovaj tjedan smo odradile dobro. Možda ne na onom nivou na kojem smo bili prije utakmice s Trešnjevkom ali mogu reći kako sam zadovoljna. Ja jesam taj tip trenera koji kroz trening može predvidjeti kako će izgledati sama utakmica. U pravilu ako dobro odradimo tjedan onda odigramo i dobru utakmicu.“

A kada je u pittanju favorit Matzija nije imala previše dvojbi.

„Mislim da je u ovoj utakmici Split veliki favorit čemu u prilog govori činjenica kako su sve utakmice dosada pobijedile na prilično uvjerljiv način. Mi smo kroz ovu polusezonu malo „šarale“ ali ne idemo dolje odraditi posao. Nešto smo kroz tjedan pripremale, rasterećene smo i idemo dati sve od sebe. Voljela bih stvarno da ova utakmica bude jedna prava fešta od košarke, jedan pravi dalmatinski derbi. Isto tako, voljela bih da moje igračice ne budu u grču, da odigraju utakmicu s kojom ćemo svi biti zadovoljne pa neka pobjedi bolja ekipa.“

Zanimljivo, ali trenerici Zadra sami ishod utakmice u drugom je planu iako je ulog u ovoj utakmici prilično visok. Kaže, zadovoljna je činjenicom kako joj ekipa izgleda dobro.

„Ne razmišljamo o tome na taj način. Iskreno, zadovoljna sam kako mi fuinkcioniramo na terenu i van njega. Igramo dobru i zanimljivu košarku i to je ono što me zadovoljava. I rezultat nam se poklopio i to je to“, za kraj će Mazija.

Utakmica između košarkašica Splita i Zadra igra se u subotu na splitskim Gripama s početkom u 15,45 sati.