Luka Marinović iz ŽMNK Futsal SuperChicks pred prvi turnir 1. HMNLŽ: “Cilj je proći na Final Four!”

Vrijeme čitanja: 2 min

Ovog vikenda kreće 4. po redu sezona 1.HMNLŽ, a kao i na svakoj dosadašnjoj i ove će u njoj nastupiti klub iz zadarske Županije, ŽMNK Futsal SuperChicks iz Poličnika . Ove godine odigrat će se četiri turnira po dvokružnom sustavu nakon kojih slijedi peti na kojem će nastupiti četiri najbolje momčadi prema plasmanu iz prethodna četiri.

Liga ove godine broji sedam klubova. Za razliku od prijašnjih sezona nema Kozakiva Zagreb i Split Tommya bez kojih je liga sigurno izgubila na kvaliteti. S druge strane, ligi se priključila ekipa ŽNK Ombla iz Dubrovnika što je samo pokazatelj kako se svake godine napravi mali iskorak što je svakako pozitivno.

Domaćin prvog turnira je Alumnus u sportskoj dvorani Jelkovec u Sesvetama, a prvu utakmicu SuperChicksice će odigrati u subotu u 13,15 sati protiv sisačke Siscije. U 17 sati istog dana odigrat će i dvoboj drugog kola protiv ekipe MC Plus, dok će posljednji dvoboj prvog turnira odigrati u nedjelju u 10 ujutro protiv Omble.

Kako nam je rekao trener Chicksica Luka Marinović, ekipa u ovu sezonu ulazi prilično pomlađena.

„U rosteru imamo 20 igračica. Dosta je mladih igračica 2001. i 2002. godište kojima će ovo biti prvo veliko iskustvo na ovako visokoj razini. To im je prilika za dokazivanje. Pojačanje u našim redovima je Ana Petrović koja je prve tri sezone igrala u Split Tommyu. Igračica koja će svojom kvalitetom, iskustvom i karakterom uvjereni smo biti veliko pojačanje. Napustila nas je vratarka Sanja Sabo koja je prešla u Meteoru Futsal. Od ostalih cura uz nekoliko mladih roster je većinom isti. Cilj je završiti među 4 ekipe i plasirati se na Final Four. Mislim da za to imamo kvalitetu iako će biti velika borba ove sezone za ta četiri mjesta.“

Što se favorita tiče Luka Marinović ima svoje viđenje.

„Prvi favorit prvenstva je MC Plus Sveta Nedelja, prošlogodišnje prvakinje Alumnus je uvijek tu iako su ostali bez nekoliko bitnih igračica. Meteora Futsal ima jako dobru ekipu. Ombla je nepoznanica, dok ostale ekipe su po kvaliteti tu negdje“, zaključio je Marinović.

 

Foto: Sport023