18 kol 2022
Željko Žilavec: “Nema nikakvog štrajka igrača, informacije bi trebalo najprije provjeriti na relevantnim izvorima”
žilavec
KK Zadar

Željko Žilavec: “Nema nikakvog štrajka igrača, informacije bi trebalo najprije provjeriti na relevantnim izvorima”

Jučer se u jednom dnevnom mediju pojavila informacija da su igrači Zadra u štrajku zbog kašnjenja plaće, da treniraju ali da neće igrati sutrašnji dvoboj protiv Cedevite.

Direktor KK Zadar, Željko Žilavec.

Uopće ne znam što bih rekao. Mislim da se svaka informacija mora provjeriti na relevantnim izvorima, a ne samo pisati zato da se popuni stupac teksta. Apsolutno se ne radi o štrajku, mada imamo svojih problema s financijama. Trenutno je u zaostatku samo jedna plaća, a i to će biti sređeno do kraja tjedna. Nije to za hvaliti se, ali mislim da u ovoj situaciji u hrvatskoj košarci kašnjenje od jedne plaće nije nekakva sramota. Ne vidim stoga razloge za takve napise, pogotovo što se svi u klubu trudimo promijeniti percepciju kluba.

Najavio je Žilavec i postroženu kontrolu na ulazima za utakmicu s Cedevitom zbog neugodne situacije koja se dogodila protiv Budućnosti. Zbog zapaljene baklje u dvorani, aktivirao se protupožarni sustav te je nakratko došlo do obustave električne energije u dvorani.

Radit će sva četiri ulaza, a molio bih sve da dođu malo ranije na utakmicu jer će mjere osiguranja biti pojačanje uz rigorozan pregled. Posebno ističem kako je posljednji put u dvorani došlo do, tako je prezentirano, tehničkih problema, međutim dvorana ima svoj sistem vatrodojave koji se aktivira na temelju baklji, odnosno dima u dvorani. Klub će ubuduće snositi određene posljedice ako se to ponovi, a moguće su i kazne. Stoga molim sve posjetitelje i navijače da budu korektni u navijanju kako ne bi dolazilo do zastoja jer to remeti ritam ekipe.