A. Goja nakon prvog mjesta na turniru u Čitluku: „Čestitam svima u ŽNK Donat što pokazuju toliku količinu ljubavi prema ovom sportu!“

Vrijeme čitanja: 2 min

Ženski nogometni klub Donat iskoristio je odgodu početka natjecanja u 2. HNLŽ regije jug za odlazak na Međunarodni turnir „Ladies open Brotnjo“ koji se proteklog vikenda održao u Čitluku. Uz domaćina ŽNK Čitluk i ŽNK Donat na turniru su još nastupili i Ženski nogometni klubovi Ombla iz Dubrovnika te Troglav iz Livna. Zadranke su na kraju osvojile turnir i to na prilično uvjerljiv način. U prvoj su utakmici turnira, odnosno u polufinalu s 9:0 nadigrale Omblu, da bi potom u finalu s 1:0 bile bolje od Čitluka. Finalni dvoboj ponudio je čvrstu utakmicu kojoj igračice Dinata nisu iskoristile čak dva kaznena udarca. No, kvaliteta je ipak bila na njihovoj strani te su iz Čitluka vratili s osvojenim prvim mjestom. Evo kako je turnir vidjela kapetanica Donata Antonija Goja.

„Stvarno nam je dobrodošao ovaj turnir. Svima nam je bilo potrebno odigrati nekoliko utakmica u ovom periodu dok je liga u statusu quo. Odigrale smo dvije utakmice i u obje smo pobijedili. Prvu glatko s velikom razlikom, dok je druga bila čvrsta i prava natjecateljska. Rezultat je mogao biti i povoljniji za nas da smo realizirali dva kaznena udarca ali to je sad manje bitno. Najvažnije je da smo mi uspjeli odigrati barem dvije utakmice na kojima smo pokazali sve što smo radile svo ovo vrijeme na treninzima.“

Uz pokal namijenjen najboljima Zadranke su kući ponijele i trofej za najbolju strijelkinju turnira. S pet pogodaka u mreži protivnica ta je titula pripala Pauli Bačić. U nedostatku prvenstvenih utakmica Donatovke su na najbolji mogući način iskoristile svoje prve službene natjecateljske minute pokazavši kako ozbiljan rad koji se u posljednje vrijeme provodi u klubu daje svoje plodove.

Što se samog natjecanja u 2. HNLŽ-jug tiče tu je situacija prilično neizvjesna. Odustajanjem ŽNK Dalmacija liga je sada ostala na tek dva predstavnika, odnosno ŽNK Donat i ŽNK Ombla. Koliko smisla ima uopće sudjelovati u takvom natjecanju i je li ono samo po sebi uopće regularno teško je procijeniti. Čini se kako se oko toga ne mogu složiti niti u krovnoj hrvatskoj nogometnoj organizaciji koji ovaj vrući krumpir prebacuje na klubove.

„Moram priznati kako nam jako teško pada ova neizvjesnost oko lige jer teško je svaki dan biti na terenu i trenirati a ne igrati utakmice. Evo ovim putem čestitam svima u ŽNK Donat što pokazuju toliku količinu ljubavi prema ovom sportu i što se i dalje trude i rade. Nadajmo se kako će se uskoro pronaći riješenje ovoj situaciji“,za kraj će Goja.

 

Foto: Sport023