J. Ružić nakon osvojenog predzadnjeg mjesta na poluzavršnici juniorske ABA lige: „Nedostaje nam iskustvo igranja ovakvih utakmica.“

Vrijeme čitanja: 2 min

Juniori Košarkaškog kluba Zadar osvojili su predzadnje, peto mjesto na jučer završenom turniru poluzavršnice ABA lige igranom u zadarskoj dvorani Jazine. S jednom pobjedom i čak pet poraza Zadrani se nisu uspjeli plasirati na završni turnir ovog natjecanja na koji iz Zadra odlaze Crvena zvezda, koja je turnir odigrala bez izgubljene utakmice, te Cibona koja je ostvarila tri pobjede i dva poraza. Mladi Zadrani turnir su otvorili sjajno, pobjedom na Partizanom. No, potom su redom nanizali poraze od Crvene zvezde, Cibone, Olimpije i potom od Budućnosti. Vidjelo se kako našim igračima nedostaje iskustva igranja ovakvih jakih utakmica što je posebno po okončanju turnira naglasio i njihov trener Jure Ružić.

“Najvažnije mi je bilo da pristup svakoj utakmici bude maksimalan, da se ponude energija i agresivnost i mislim da su dečki to pokazali tijekom cijelog turnira, osim prvog poluvremena protiv Budućnosti. Ovako kvalitetni turniri i protivnici su nam dobrodošli, kamo sreće da ih je više. Vidjeli ste da smo u svakoj utakmici bili blizu, ali nam nedostaje iskustvo igranja ovakvih utakmica.”

Najboljim pojedincem u ekipi Zadra pokazao se Jure Planinić što i nije neobično s obzirom da je on već dvije godine priključen seniorskoj momčadi Zadra a usto je i jedan od najstarijih u ovoj generaciji zadarskih juniora. Uz njega dobrima su se pokazali i Vito Barbaroša te Mario Fantina, no u ovom je trenutku teško reći može li bilo tko od njih biti u doglednom periodu priključen prvoj momčadi.

„Mi smo tu gdje jesmo. Ovakve utakmice i protivnici iz ekipe izvlače ono loše. Vidim na kojim stvarima trebamo raditi. Nedostaje nam iskustvo igranja ovakvih utakmica.“

Veliki plus zadarskog turnira bila je i publika koja je sve utakmice, a pogotovo one kada je igrao Zadar popratila u velikom broju.

„Stvarno se zahvaljujem publici. Bili su pravi. Podržavali su ekipu a ona je to prepoznala. Još jednom svima iskreno hvala.“

Dodajmo još samo kako se druga skupina poluzavršnice juniorske ABA lige igrala u crnogorskom Baru a iz nje su se na Final Four plasirali Cedevita i Igokea. Termin održavanja završnice kao i mjesto vodstvo ABA lige odredit će naknadno.