Predsjednik Futsal Zadra Marko Šimurina na najjačoj regionalnoj konferenciji o sportskom marketingu!

Vrijeme čitanja: < 1 min

U Portorožu se održavala jedna od najjačih sportskih konferencija, SPORTO. Na 15 po redu konferenciji su govorili između ostalih Aleksandar Čeferin (UEFA), Tomislav Pacak (HNS), Paul Rogers (AS Roma) Luka Dukich ( Chicago Bulls)…

Ono što treba istaknuti da su na konferenciji sudjelovali predstavnici Futsal Zadra i Futsal Weeka koji su tako pokazali ne samo kako žele slijediti najnovije trendove u sportskoj industriji već kako ih žele i postavljati.

Aleksandar Čeferin, predsjednik UEFA-e vidi veliki potencijal rasta futsala: “Futsal je podcijenjen i treba postati Olimpijski sport. Pričao sam s Luisom Figom i on mi je rekao da svaki igrač u Portugalu, Španjolskoj… kreće s futsalom. Kod nas je drugačije, kod nas svi igraju nogomet, a onda oni koji su manje talentirani napuštaju nogomet i prelaze u futsal!” Futsal igram svake nedjelje, mada ne baš toliko dobro”.

Dolaskom Čeferina na čelo UEFA-e, cilj je razviti futsal tako da kroz osam godina on postane vodeći dvoranski sport u Europi. Već je to vidljivo i promjenom naziva elitnog futsal natjecanja od Futsal Cupa u Futsal Ligu prvaka!

Marko Šimurina nije krio zadovoljstvo viđenim: “Ova konferencija dala nam je samo dodatnu motivaciju da nastavimo razvijati sport, vjerujem da će popularnost i investicije u ovaj sport rasti iz godine u godinu”

Upravo rezultati Futsal Weeka pokazuju kako taj sport iz dana u dan raste. Do sada je u 6 godina na 17 turnira Futsal Weeka sudjelovalo više od 70 reprezentacija i klubova te više od 1200 igrača iz 28 različitih država. U najavi je i veliki U-19 turnir koji bi se trebao ugostiti 12 nacija, a odigrat će se u lipnju sljedeće godine u Poreču.