18 kol 2022
PK Zadar: Regionalno prvenstvo Hrvatske, medalja u općoj konkurenciji za Dinu Tot i štafetna odličja ml.juniora i juniorki
Naslovna slider

PK Zadar: Regionalno prvenstvo Hrvatske, medalja u općoj konkurenciji za Dinu Tot i štafetna odličja ml.juniora i juniorki

Održalo se regionalno PH za kategoriju ml.juniora, juniora i seniora u Splitu. Na Poljudu je nastupilo 11 klubova i 150 plivača od čega 10 plivača „Zadra“, čime je otplivano posljednje natjecanje pred zimsko prvenstvo Hrvatske koje se odvija u Rijeci u drugoj polovici prosinca.

Plivači Zadra došli su do individualnih odličja Dine Tot i Ivane Radović te štafetnih odličja muške i ženske mlađe juniorske postave. Ml.juniorka Dina Tot otplivala je jedino odličje u općoj konkurenciji, srebro na 50m prsno (36.91) čime je bila zlatna ml.seniorka, juniorka i ml.juniorka. Na 100m prsno (1:23.53) bila je brončana u svojoj kategoriji. Ml.juniorka Ivana Radović na 50m prsno (38.38) uzela je broncu.

Štafetna odličja bila su: bronca na 4x50m slobodno za mlađe juniorke (Marija Dora Bačić, Anja Vulin, Dina Tot i Ivana Radović, 1:59,19); srebro na 4×50 mješovito (Mia Klasić, Dina Tot, Anja Vulin, Ivana Radović,2:14.19) a za muški dio ekipe ml.juniorsku broncu su plivali Toni Perović, Leon Rupnik Buterin, Ivan Klanac i Vjeko Omelić na 4x200m slobodno (9:18.29).

Za ekipu PK Zadar u pratnji trenera Željka Olujića osim spomenutih plivala je i Nika Kotlar.

Iduće natjecanje namijenjeno svim plivačima Kluba odvija se na bazenu Višnjik u organizaciji PK Zadar, 15.12. kad će na Županijskom zimskom prvenstvu zaplivati svi članovi PK Jadera, PK Dupin Biograd i PK Zadar.