14 tra 2021
Mateo Škara državni prvak u para taekwondou, srebrni su Jure Milin i Ivan Periša
Naslovna slider

Mateo Škara državni prvak u para taekwondou, srebrni su Jure Milin i Ivan Periša

U Zagrebu u kompleksu Combat održano je u Državno i Međunarodno natjecanje u para taekwondou. To je prvo Državno prvenstvo u Hrvatskoj u para taekwondou i održano je pod pokroviteljstvom predsjednice RH i Grada Zagreba. Zadarsku županiju predstavljao je Taekwondo klub Donat sa svoja tri natjecatelja. Prvenstvo je otvorio gradonačelnik grada Zagreba, Milan Bandić, a  prisutno je bilo i izaslanstvo predsjednice RH.

Najprije se održalo Državno prvenstvo. Natjecatelji Donata polučili su izvrsne rezultate: dva srebra i zlato. Jure Milin i Ivan Periša u svojim kategorijama osvojili su srebro, a zlatni je Mateo Škara, stoga i državni prvak. Natjecatelji nisu krili zadovoljstvo, ali trebalo se pripremiti za dalje.

Na Međunarodnom prvenstvu sudjelovali su natjecatelji iz šest država: Njemačke, Švicarske, Mađarske, Rusije, Italije i Hrvatske. I tu su članovi Donata pokazali svoje umijeće. Kući su ponijeli dva srebra i jednu broncu. Jure Milin osvojio je srebro u svojoj kategoriji, Mateo Škara srebro, dok je Ivan Periša u svojoj kategoriji brončani.

Ponosan je i zadovoljan trener kluba Miljenko Lisica kao i roditelji koji su pratili svoju djecu. Pohvalan je ovaj vid uključivanja djece i mladih s poteškoćama u klub i općenito u sport grada Zadra.