04 ožu 2021
Aleksandar Džikić: „Zadar ima ljude koji na -20 pjevaju „bilo bi mi lako da te ne volim“ i tu je kraj priče!“
Košarka

Aleksandar Džikić: „Zadar ima ljude koji na -20 pjevaju „bilo bi mi lako da te ne volim“ i tu je kraj priče!“

„Suludo je trošiti riječi od Budućnosti“, rekao je u najavi jučerašnje utakmice trener Zadra Ante Nazor.  Suludo je isto tako trošiti riječi i slova o jučerašnjoj utakmici u kojoj je četiri tisuće gledatelja vidjelo igru mačke i miša u kojoj domaćini u konačnici mogu biti i više nego zadovoljni što nisu u potpunosti izgubili obraz jer je Budućnost pri prednosti od 28 koševa na početku zadnje četvrtine dopustila Zadranima da provire glavu iznad vode i uhvate malo zraka.

Doduše, nitko nije niti očekivao da će Zadrani baš protiv Budućnosti doći do svoje prve domaće pobjede. U ovom trenutku to je sudar dva svijeta. Najbolje je i najjednostavnije to objasnio osebujni trener Budućnosti Aleksandar Džikić koji je odmah na početku svog jučerašnjeg izlaganja rekao:

„Mi smo pobijedili zato što smo bolji. Jesmo li kvalitetniji tu nema dileme.“

U ove dvije rečenice stala je cijela istina. No, nije niti laž ono što je dodao u nastavku.

„Bit ću iskren i reći ću kako smo se malo plašili ove utakmice jer ova ekipa Zadra je prije nekoliko dana u Zagrebu otpuhala Cibonu i to vrlo dominantno. Pobijedila je i Partizana u gostima što baš i nije najlakša stvar na svijetu. Ova ekipa Zadra ima iza sebe ljude koji pjevaju na minus 20. To se ne može kupiti. Oni pjevaju „bilo bi mi lako da te ne volim“ i tu je kraj priče. Svaka čast tim ljudima što vole Zadar.“

Trener Ante Nazor izjavio je sljedeće:

„Prvi dojam je kako je ovo momčad višeg ranga i kako je ovo jedna realna situacija. Ono što ostaje žal jest da smo pali bez ispaljenog metka. Ne mogu biti zadovoljan ali moram prihvatiti realnost i krenu ti u smjeru da moja ekipa može dosta napredovati posebno da na domaćem terenu igra onako kako treba igrati. Na rubu ne faule, nego na rubu incidenta. Ovu reprezentativnu stanku iskoristit ćemo da se resetiramo i stavimo to sebi u glavu. Mi jednostavno moramo početi dobivati na domaćem terenu na drukčiji način nego što je ovaj“, zaključio je Nazor.