Vana Mrduljaš: “U Zadru se događa jedna lijepa odbojkaška priča!”

Vrijeme čitanja: 2 min

Pobjedom protiv Kostrene odbojkašice Zadra došle su na diobu prvog mjesta ljestvice Prve lige koje sa po 17 bodova dijele s Osijekom. Čekale su Zadranke strpljivo kiks Osječanki koji je stigao na gostovanju kod Splita u prošlom kolu. Ove dvije ekipe sada sa iste startne pozicije nastavljaju mrtvu trku u borbi za tron iako je Osijek u mrvicu boljoj poziciji zbog pobjede u prvom međusobnom dvoboju igranom u Osijeku.

„Vrlo su mi loša sjećanja na tu utakmicu gdje smo pustili igračicama Osijeka da na terenu rade što hoće. Ipak, kada se osvrnem na cijeli prvi dio koji je sada ostao za nama, mogu reći kako sam u principu zadovoljna. Slijedi nam drugi dio prije razigravanja u kojem se nadam kako ćemo biti još bolje“, kaže nam blokerica Zadra Vana Mrduljaš. Ova simpatična i vedra Splićanka koja već drugu sezonu nosi dres Zadra kaže i kako ima još dosta toga što ju čini zadovoljnom.

„Posebno me veseli kada vidim da ova ekipa ima širinu. Posebno se to vidjelo na ove posljednje dvije utakmice koje smo odradile bez važne karike u našem lancu Lori Nikpalj, a u kojima smo opet došle do prilično uvjerljivih pobjeda. Mislim da je to onaj povratni efekt treninga gdje se igračice koje manje participiraju na utakmicama bore da uđu u sastav i pokažu što znaju.“

Prvi krug u kojem su sve ekipe odigrale svoje međusobne dvoboje donio je i uvid u jakost ostalih sastava.

„Mi smo pokazale da možemo i znamo te da se ne moramo nikoga bojati. Bez ikakvog podcjenjivanja ostalih ekipa mislim da ako smo mi prave onda nećemo imati problema protiv nikoga. Mislim da se možemo boriti čak i sa Osijekom. Veselimo se uzvratu na Višnjiku gdje ćemo uz pomoć publike pokušati doći do slavlja.“

A kada je u pitanju publika, Zadranke ove sezone prati znatno veći broj gledatelja negoli je to bio slučaj u prethodnim sezonama. U nekim utakmica doslovce se tražila sjedalica više.

„Jako sam ponosna na to. Ove sezone imamo strašnu publiku. Bodre nas kroz svaki poen, a posebno mi je drago što nas na svakoj domaćoj utakmici prate i naši muški kolege i što su nam podrška. Baš kao i mi njima. Jedna lijepa sportska priča.“

Zadranke će drugi dio natjecanja otvoriti ovog vikenda u gostima kod Azene iz Velike Gorice. Ekipe koju su na Višnjiku uvjerljivo pobijedile.

„Jesmo. No, to ništa ne znači jer osim toga što Azena ove sezone igra toplo-hladno, prečesto mijenjaju svoj roster. Od sedam igračica koje su igrale protiv nas mislim da ih je u sastavu ostalo tek tri. Teško je znati što na gore čeka. Ali i ne zamaramo se previše s tim. Znamo kako će dosta toga ovisiti o nama. Ako mi taj dvoboj odradimo onako kako znamo i umijemo onda neće biti problema“, za kraj će Mrduljaš.