Tomislav Mišlov: “Sigurno brodimo prema Superligi!”

Vrijeme čitanja: 2 min

Odbojkaši Zadra na dobrom su putu da ponovno zaigraju u najvišem razredu hrvatske odbojke, Superligi, koja će od iduće sezone biti jedinstvena i koja će brojati 12 klubova. Posljednji put Zadrani su u Superligi, koja se tada zvala 1. A liga, igrali u sezoni 2011/12 kada je ona brojala 14 klubova. Nakon te sezone liga se razdijelila, a Zadrani su redovito nastupali u drugoj skupini iz koje bi se onim najboljim ekipama tek ponekad priključivali u završnicama.

Danas za povratak u elitini rang domaće odbojke moraju biti među prva tri u konkurenciji pet momčadi Prve lige, dok će u slučaju da sezonu završe kao četvrti za plasman u viši rang morati proći dodatne kvalifikacije.

U ovom trenutku Zadrani su s obje noge u Superligi. Čvrsto drže treće mjesto na ljestvici s 12 bodova, koliko ima i drugoplasirani Varaždin, dok je prvi pratitelj Croatia na četvrtoj poziciji s čak osam bodova manje. Poredak predvodi Medicinar Trnje s 14 bodova, a na začelju je Šibenik bez bodova.

„U dobroj smo poziciji to je sigurno“, rekao je dizač Zadra Tomislav Mišlov i nastavio:

„Možda smo mogli imati i koju pobjedu više ali s obzirom na zdravstveni bilten momčadi u posljednje vrijeme. U puno utakmica smo nastupili nekompletni. Sigurno je i kako nam jako nedostaje Josip Viduka s kojim ova momčad dobiva na širini i sigurnosti na mreži. No, sve u svemu mislim da možemo biti zadovoljni i da smo na dobrom putu da bez kvalifikacija uđemo u Superligu.“

Zadrane u nastavku prvenstva u subotu u 14,45 sati očekuje gostujući susret protiv Medicinara Trnje. Jedine momčadi koja ih je u dosadašnjem dijelu Prve lige jedina pobijedila na Višnjiku.

„To je zaista dobra ekipa koja je sastavljena od prilično iskusnih igrača. Morat ćemo se dobro pomučiti kako bi došli do bodova u toj utakmici. Naravno da će bez ozlijeđenih Suraća i Jurlina to biti jako teško, ali moramo se skupiti i odigrati jednu dobru utakmicu. I inače su gostujuće utakmice dosta teške za igrati a u ovoj situaciji u kakvoj smo trenutačno bit će još i teže. Ali što je tu je, iz ove kože se ne može. Idemo dati najbolje od sebe pa ćemo vidjeti za koliko će to biti dovoljno.“

Jedno je Mišlov želio posebno istaknuti.

„Pa želim se zahvaliti našoj, domaćoj publici koja nas ove sezone prati jače nego ikad. Mislim da smo i mi i naše ženske kolegice to zaslužili. Općenito u klubu vlada jedno zajedništvo što se prenosi i na treninge i na utakmice. Prate nas i obitelji i prijatelji i to nas sve skupa potiče da ostvarujemo što bolje rezultate“, zaključio je Mišlov.