24 velj 2024
R. Majica: Drago mi je da smo u KK Pristan počeli stvarati jednu novu lijepu priču
Košarka

R. Majica: Drago mi je da smo u KK Pristan počeli stvarati jednu novu lijepu priču

Svog predstavnika u B-1 košarkaškoj ligi skupini Jug ima i naša županija. Od ove sezone tamo se natječe KK Pristan iz Svetog Filipa i Jakova. Uz njih tu su još DOŠK, Alkar II, Amfora, Trogir i Metković.

Čovjek koji je pokrenuo cijelu ovu priču jest dugogodišnji košarkaški djelatnik Radovan Majica.

„Drago mi je da smo uspjeli u svojoj nakani da oformimo seniorski pogon. Mladi momci moraju imati perspektivu, ono što im je najvažnije u toj dobi jest da igraju. Upravo radi toga smo i krenuli s ovom pričom i jako smo sretni radi toga”.

Natječete se u B-1 ligi.

„Mogli smo i u Drugoj ali jednostavno nisam želio da preskačemo stepenice. Nikud nam se ne žuri, idemo korak po korak. Imamo dobru momčad i ja vjerujem da ćemo mi svojim igrama vrlo skoro plasirati se i u rang više”.

Kako se trenira, koliko često.

„Tri puta tjedno i to u večernjim terminima. Bude zanimljivo na treninzima, dečki dolaze u velikom broju i drago mi je da smo opet u Svetom Filipu i Jakovu pokrenuli seniorsku košarku”.

Tradicija igranja košarke u tom mjestu jako je duga.

„Točno, klub postoji od 1978. godine, nekada smo igrali u Jedinstvenoj hrvatskoj ligi, osvojili smo bili i Međuopćinsku ligu Šibenik Zadar. Od naših posljednjih uspjeha izdvojio onaj iz sezone 2015/16 kada su naši predkadeti bili prvaci Županije. Za nas su igrali i Željko Pribanović, Tome Matulović, Goran Bašić, Branko Mudronja, Đani Dellavia, Danijel Jusup, Tome Matulović, Drago Perić i drugi”.

Tko danas predstavlja KK Pristan.

„Tu su Mario Fantina, Gabrijel Majica, Tomislav Buljan, Lovre Mikas, Tonči Tomić, Ivan Milačić, Luka Lapov, Adam Eškinja, Paško Horvat, Roko Eškinja, Alan Četković, Mate Vitali, Adam Miličić, Leopold Brzić i Roko Marčić”.