1. Sonik ŽMNL: Razlika između Vrsi i “potjere” stala u jednu utakmicu!

Vrijeme čitanja: 3 min

Smanjena je razlika između Vrsi i potjere i sada je bodovna razlika stala u jednu utakmicu.

Stroj iz Tina je dugom devetkom riješio Stanove. Iako na pogled izgleda lagano i uvjerljivo varaju se svi koji tako misle. Stanovi su se dugo držali, čak i vodili, no klasa igrača koju ima Tin je goropadna. I kad se na kraju sve otvorilo došlo se do uvjerljive pobjede Tina koji poslao lijepu poruku budućim protivnicima.

Derbi začelja je bio dvoboj Ploče i Puntamike, a nakon toga su opet ostali tamo gdje su i bili, na začelju. Bodovi su mogli otputovati u oba dijela grada, na kraju svakome po bod koji u konačnici ne mijenja puno.

Kada zabija Marko Vukić Varoš pobjeđuje, a ove sezone pogađa često. Poljica su se hrabro držala no usprkos vodstvu Varoš je teško ali ipak rutinirano došla na korak do Vrsi.

Ugljan oslabljen, ali hrabar je dugo odolijevao pritisku Kontrol biroa. Granitna obrana i dobri vratar Švorcina su držali nulu no, ipak je bedem puknuo na par minuta prije kraja i ostaje žal bodula što nisu mogli do boda.

Derbi kola između Vrsi i Idasse Nadin je bio pravi muški i prvenstveni dvoboj u kojem se nije štedjelo, jer se prvenstveno mislilo na obranu i zaključavanje svog gola. Ipak slavlje u Vrsima je počelo kada su poveli preko Majića i Rašića. Slavlje se nije stiglo ni utišati kada je Idassa vratila stvari na početak. Do kraja je bilo “oprez je majka mudrosti” a mudri su ispali i jedni i drugi za konačni iks i zadovoljstvo u oba tabora.

Plovanija je dočekala Sambu u nadi da bi mogla do bitnih bodova. Isto mišljenje i želje su bile i u suprotnom taboru i mirisalo je na dobru utakmicu. Samba je povela, Plovanija okrenula, napetost,  ali i nervoza su parali krov dvorane Mocire. Loše po Plovaniju je to što se ukazao Roko Baljak te golom i asistencijom doveo Sambu do pobjede. Prilika za  bod Plovaniji je otišla sa sirenom i promašajem akumulacije, i tako odoše bodovi put Poličnika.

Kolo će u utorak u Biogradu zatvoriti Gauni i Paklenica.

2. ŽMNL

Gužva je na vrhu i na dnu tablice, kao na frankfurtskom aerodromu!

Čak pet klubova je stisnuto u 3 boda, a karavanu i dalje predvodi Sveti Ante, usprkos remiju s Tornadom. Vrlo brzo su Sveci poveli, no Tornado se nije dao time impresionirati,  čak je i poveo. Na kraju su spašavali bod, iako su obje momčadi mogle i do druga dva.

Pratnja pod imenom Primorac nije uspjela preuzeti vrh, jer su u srazu s Malim cafeom obje momčadi pucale ćorcima,  te je konačnih nula – nula,  dovoljno za zaborav!

Derbi kola između Young boysa i Murvice je bio vatren u svakom pogledu,  s golovima,  ali i s ružnim scenama. Utakmica prepuna preokreta je otišla na stranu boysa, a epilog nesportskog dijela derbija, je čak četiri crvena kartona.

Višnjik je malo pomalo uhvatio pobjedničku trasu i upisao lijepu seriju bez poraza. Visoka pobjeda nad Dasiaddom je bio plod dobre i organizirane igre, ovaj put ipak ljepša priča dolazi iz ovog poznatog zadarskog kvarta.

Raštane su potopljene u dvoboju s Brodaricom, od momčadi koja je trenutno u najboljoj formi u ligi. Do početka nastavka je djelovalo koliko toliko dobro za Raštančane, no dodavanje gasa Brodarice i rizik s igračem golmanom Raštana je donio konačnih pet razlike.

Kad na prvu pogledate rezultat Balija i Sv.Mihovila pomislite da smo u vaterpolskom dvoboju Mladosti i Juga. Jer kako objasniti čak 15 golova u kojoj ekipa iz Galovca prima desetku i bez prave borbe položi oružje i potpiše kapitulaciju.

Triler,drama je blaga riječ za utakmicu Bilog briga i Kontre. Na 4 minute prije kraja je Bili brig vodio sa 2:0 i bio blizu pobjede. No onda su jednostavno “nestali” s terena i dopustili Kontri da sve okrene i upiše bitnu pobjedu, pogotovo na psihološkom planu!

Tekst: Krešimir Zrilić

Foto: Futsal Zadar