29 ožu 2024
Odbojkašice Zadra na Višnjiku rutinski “odradile” Kostrenu!
Naslovna slider

Odbojkašice Zadra na Višnjiku rutinski “odradile” Kostrenu!

Slavljem nad Kostrenom od 3:0 setovima u dvoboju 7. kola Prve lige odbojkašice Zadra došle su do svoje šeste pobjede u tom natjecanju. Treće uzastopne koliko su ih upisale i na početku sezone kada ih je naletu presjekao Osijek na svom terenu. Sve druge utakmice Zadranke su dobile na prilično siguran način i uistinu nije teško zaključiti kako su u klubu i ove sezone napravili odličan posao nakon egzodusa i odlaska brojnih stožernih igračica na kraju prošle sezone.

Možda se zbog svega navedenog očekivala i lakša pobjeda nad Kostrenom iako je dojam kako je ona odrađena prilično rutinski. Igrale su Zadranke onoliko koliko im je bilo potrebno pa ih niti prvih pet otvarajućih poena utakmice koji su otišli na stranu Kostrene nije previše izbacilo iz takta. No izbacilo je zato njihovog trenera Roberta Kresoju koji je cijelu minutu odmora usmjerio ka buđenju svojih igračica. Kako se kasnije pokazalo, Kresoja je u svom naumu uspio jer su njegove igračice do kraja seta gošćama dopustile tek još deset poena i povele s 1:0.

Drugi set domaće su igraćice shvatile dosta ozbiljnije. Na samom njegovom početku uspjele su pronaći servis koji ih je služio cijelu drugu dionicu i koji je najzaslužniji što su strčenu razliku, uz manje oscilacije, ipak uspjele održati do kraja.

Treći set bio je ravnopravan do rezultata 10:10 kada su domaće igračice ubacile ubvišu brzinu i odlučile zaključiti večarašnji meč.

“Malo smo uspavane ušle u utakmicu jer se odužio ogled naših muških kolega i tonam je mrvicu poremetilo pripremu za naš dvoboj. Ali ono što je najvažnije jest da smo se u pravo vrijeme vratili na pravi kolosijek. Pomogao nam je u tome i trener koji je prepoznao naš loš trenutak i pravovremeno pozvao minutu odmora na kojoj nas je razbudio. Druga dva seta odigrali smo puno bolje pa su na kraju zaigrale i neke igračice koje manje igraju. I neka je tako. Svaka od nas treba dobiti priliku da osjeti utakmicu”, rekla je u svom osvrtu na utakmicu igračica Zadra Vana Mrduljaš.

Sa šest pobjeda i 17 bodova Zadranke se i dalje nalaze na drugom mjestu ljestvice odmah iza vodećeg Osijeka koji ih ima isto toliko ali uz utakmicu manje. Osmo kolo Zadranke će odraditi u Velikoj Gorici gdje će protiv tamošnje Azene pokušati nastaviti svoj impresivan niz.

REZULTAT

OK Zadar – ŽOK Kostrena 3:0 (25:15, 25:20, 25:17)