Marko Banić: Najviše mi je žao što sam ovom odlukom pogodio one istinske navijače Zadra

Vrijeme čitanja: < 1 min

Zadarska košarkaša javnost u velikoj mjeri nije dobro primila potpis Marka Banića za zagrebačku Cedevitu. Očekivali su Zadrani mahom da će Marko u zalasku svoje karijere zaigrati za matični klub, međutim, do toga nije došlo.

„Odluku o nepovratku u Zadar donio sam još ranije tijekom ljeta i to zbog cjelokupne situacije unutar kluba. Zasmetale su me neke stvari preko kojih jednostavno nisam mogao preći. Tu mislim na način na koji se raskinula suradnja s ljudima koji su puno toga napravili za ovaj klub a jednostavno su potjerani. To me jako pogodilo i bio je presudan faktor”.

S nekim iz KK Zadra jeste se našli ba ljeto.

“Jesam s ljudima koji su u NO, pohvalio bih ih, nije im lako ali vidi se da žele pomoći klubu a to je najvažnije”.

Navijači Zadra, pogođeni su ovakvom odlukom.

„Oni su i jedini zbog kojih sam dosta preispitivao tu svoju odluku, tu mislim na one prave, istinske navijače koji žive s klubom. Njih mi je najviše žao. Vjerujte, sutradan nakon potpisa za Cedevitu bio sam emotivno totalno prazan, depresivan. Veliki sam emotivac ali jednostavno preko nekih stvari nisam mogao preći. Novac nije imao nikakvu ulogu, u to budite uvjereni”.

Dolazak u Zadar s Cedevitom.

„Bit će lijepo doma se vratiti ali sigurno čudno u dresu protivničkog kluba. Međutim, profesionalac sam i morat ću to odraditi. Cedevita je sada moj klub, prošli tjedan uspostavili smo kontakte, vrlo brzo smo se dogovorili. Riječ je o sredini koja meni sada nudi u zalasku karijere sve što trebam, dat ću sve od sebe na parketu da pokažem da nisu pogriješili što su me doveli”.

Vjerojatno je ovo konačno zbogom Zadru.

„Obzirom na to da više nisam u najboljim godinama, mislim da jest”.