11 kol 2022
Croatia Open 2018 WTF-G1: Bronce predstavnica TK Zadar Ariane Oreč i Megi Lerga
Borilački

Croatia Open 2018 WTF-G1: Bronce predstavnica TK Zadar Ariane Oreč i Megi Lerga

U Domu sportova održan je 24. Zagreb Croatia Open WTF-G1 međunarodni turnir, jedan od najjačih taekwondo turnira u Europi. U sveukupnoj brojci od oko 800 natjecatelja iz 287 ekipe iz 48 zemalja sa svih kontinenata nastupio veliki broj poznatih svjetskih boraca sa u borbi za bodove na WTF ranglisti za sljedeći olimpijski ciklus.

Među brojnim natjecateljima nastupili su i članovi Taekwondo kluba Zadar i na borilišta su izašle juniorke Ariana Oreč i Teuta Uskok te kadeti Frane Pavić, Nora Milolović i Megi Lerga, te Zadranin u dresu ”Jastreba“ Lucian Jerak.

Prvi dan su nastupile juniorke; Ariana Oreč u kategoriji – 63 kg u konkurenciji 16 juniorki, u osmini finala u borbi protiv Luise Favitte (Njemačka) pobijedila 20:0, drugu četvrtfinalnu borbu za medalju protiv Nine Pitalo (Marjan) dobila je 7:3 a u polufinalu protiv Nine Barić (Čigra) izgubila je 3:12 i osvojila treće mjesto i brončanu medalju ; Teuta Uskok u kategoriji – 55 kg u konkurenciji 16 juniorki u osmini finala u borbi protiv Katje Barić (Ion) izgubila. Zadranin, senior Lucian Jerak, student koji nastupa u dresu Jastreba u kat. – 58 kg u osmini finala protiv Alexa Semperinia (Italija) odradio je odličnu borbu ali radi nedostatka kondicije nije mogao u potpunosti pratiti žestoki ritam borbe i izgubio je 33:43.

Drugi dan nastupili su kadeti; Frane Pavić u kat. – 57 kg u četvrtfinalu u borbi za medalju protiv Hrvoja Pazina (Forteca) kod rezultata 19:19 na zlatni bod izgubio i ostao bez odličja. Nora Milolović u kat. – 55 kg u osmini finala protiv Beyze-Nur Can (Njemačka) cijelu borbu je vodila,na kraju se opustila ,zabrljala i izgubila 8:15. Megi Lerga u kat. + 59 četvrtfinalnu borbu za medalju protiv Teenah Lapid (Izrael) dobila je Prekidom 24:3, dok je u polufinalu protiv Emanuele Beriše (Marjan) izgubila 13:17 i osvojila treće mjesto i brončanu medalju.