Igor Marenić: Veselim se novim izazovima zajedno s Karlom. Na SP u Novom Zelandu idemo po olimpijsku normu.

Vrijeme čitanja: < 1 min

Porinućem broda Hakuna matata jedriličara zadarskog Svetog Krševana jučer na zadarskom Vitrenjaku zlatni olimpijac u klasi 470 okrenuo novu stranicu u svojoj karijeri.

U nove izazove Marenić ide zajedno sa zagrebačkom jedriličarkom Karlom Šavar i to u u olimpijskoj klasi katamarana Nacra 17. Trener ove posade je Theo Pizzul.

„Radi se o projektu olimpijski katamaran Nacra 17, miks posada, muško žensko, brod je iznimno brz, atraktivan, mi smo prvi u Hrvatskoj koji će nastupati na njemu. Meni je veliki izazov i sada u ove dvije godine koliko nisam jedrio zaželio sam se vrhunskog jedrenja. Dobio sam priliku od HJS i zahvaljujem im se na tome” – kaže Igor Marenić.

Boljeg učitelja Karala Šavar nije mogla dobiti.

„Slažem se, zna se tko je i što Igor u jedrenju. Jedva čekam da počnemo s treninzima. Ja sam zadnje nastupala u klasi Laser radijal i sada je ovo nešto sasvim novo. Veselim se stvarno”.

Natjecanja, planovi.

„Dogodine, i to natjecanja Svjetskog kupa, raspored je dosta zgusnut, fokusirat ćemo se na SP na Novom Zelandu jer je ono prva prilika za osigurati normu za OI u Tokyu jer tamo želim da odemo” – ističe Igor.

Gdje će trenirati Karla je dodala.

„Zadar je naša baza i tu ćemo provoditi najviše vremena. Uvjeti su odlični, mi smo spremni za sve izazove i vjerujem da će i rezultati vrlo skoro biti onakvi kakvi i želimo da budu”.