27 lip 2022
G. Jovančević: Bojim se da se vaterpolo na ovom nivou neće još dugo igrati u Zadru
Naslovna slider

G. Jovančević: Bojim se da se vaterpolo na ovom nivou neće još dugo igrati u Zadru

Poraženi su vaterpolisti Zadra 1952 na svom bazenu sinoć od Valjeva 8:12. Gosti su bili bolji od prve do zadnje minute te su bodove zasluženo odnijeli sa zadarskog Višnjika.
Istina, imali su domaćini kod rezultata 8:10 dva napada za vratiti se u potpunosti u meč, nisu bili sigurni u egzekuciji za razliku od gostiju koji su s nova dva pogotka samo ogled mirno priveli kraju u svoju korist.

„Žal ostaje ali puno s o toga promašili da bi se imali čemu nadati. Valjevo je pokazalo da igra pravi muški, čvrst vaterpolo, mi nismo na to dogovorili kako treba i gosti su zasluženo dobili” -kazao je trener VK Zadar 1952, Goran Jovančević.

Više od poraza Jovančevića tište neke druge stvari.

„Ne tražim nikakav alibi radi poraza, isto bi bilo da smo mi i slavili. Međutim, nije sport samo ono u bazenu, puno je stvari i van bazena koje se ne vide. Bojim se da se ova razina vaterpola u Zadru neće još dugo igrati”.

Koji je tome razlog.

“Razlog je u prvom redu financijski a dalje, malen broj ljudi koji je uključen u cijelu ovu priču, onda sav teret pada na leđa nas nekoliko. Vaterpolo se u Zadru još uvijek ne voli na onaj način da bi opstao na ovom nivou. Vruć jesam ali stanje je jako teško, eto mi idući vikend gostujemo u Budvi a ne znam još ni kako ćemo ni s čim ići tamo. Podrška je samo deklarativna, a to nije dobro. Šteta, jer imamo jako dobru priču kojoj samo malo nedostaje da bude vrhunska na opće dobro svih ljubitelja ovog sporta u Zadru” – s ogorčenjem će na kraju Jovančević.