Stanko Čota povukao Zadar do važne pobjede nad Kanditom!

Vrijeme čitanja: 2 min

Kuglači Zadra u 8. su kolu u svojoj kuglani na Mocirama pobijedili Kandit rezultatom 6:2 (3585:3495) prekinuvši tako niz od tri uzastopna poraza.

Iako su igrači Zadra u ovom dvoboju slovili kao favoriti, za pobjedu i pravdanje te uloge morali su se dodatno pomučiti na stazama.

Već prvi par dao je naslutiti kako će gosti iz Osijeka biti tvrd orah. Doduše, Stanko Čota je rutinski pobijedio Nedeljka Jeličića, srušivši najviše čunjeva u svojoj ekipi (667), no ozljeda koljena ponajboljeg ovosezonskog igrača Zadra Alena Kujundžića pokazala se prevelikim hendikepom te je on morao stisnuti ruku svom suparniku Željku Rupčiću.

Ipak, druga izmjena donijela je veliko olakšanje domaćoj momčadi. Sjajni Luka Ukalović i Andrija Božičević uvjerljivom su igrom donijeli Zadru pobjede protiv Željka Biloša i Marka Jeličića za vodstvo od 3:1 u setovima i razliku od 76 poena u čunjevima.

Kako se na kraju pokazalo, bila je to dovoljna ostavština za treći par u kojem su za Zadar nastupili kapetan Marijo Baljak i Marin Colić protiv Siniše Salaija i Vlade Kneževića. Nažalost, Baljak je svoj dvoboj izgubio dok je Colić na razliku pobijedio u svom meču u kojem je kao zamjena Kneževiću uskočio Dario Šipalo.

Evo što je nakon susreta izjavio najbolji pojedinac Stanko Čota:

“Dobro smo odigrali ali mislim da smo mogli još i bolje. Malo je “zaštekalo” u zadnjem paru. Marijo nam nije bio na nivou. Ali generalno gledajući igra je bila dobra. Sada nam je sigurno još više žao zbog onih prosutih bodova u Osijeku. Ali što je tu je, to je sport.”

Četvrtom prvenstvenom pobjedom Zadrani su skočili na diobu četvrtog mjesta prvenstvene ljestvice koje sa osam bodova dijele sa Grmoščicom. Prvi je i dalje Zaprešić bez poraza sa 16 bodova, a slijede ga Mertojak s 13 i Osijek s 10 bodova. Na začelju je Velebit sa samo tri boda.

Polusezona se tako polako primaknula svom kraju. Do kraja prvog kruga kuglači će odigrati još samo jedno kolo u kojem Zadar ide u goste Bjelovaru.

Foto: Sport023