Nazor nakon poraza od Mege: “Nedostajalo je petlje, jedan pametan posjed…”

Vrijeme čitanja: 2 min

Dvije minute povezane, staložene i organizirane igre bilo je dovoljno momčadi Mega Bemaxa da ugodno ispunjeni Višnjik iz euforije kao mjenjačem prebaci u depresiju te sa sobom u Srijemsku Mitrovicu odnese velika i važna dva boda. Upravo na te dvije minute naglasak je na konferenciji za medije stavio trener Mege Dejan Milojević konstatiravši kako mu je momčad odigrala jako lošu utakmicu i kako su im za pobjedu bile dovoljne tek te dvije minute dobre igre. Žalosno ali istinito.

Te dvije minute gosti su odigrali uistinu savršeno. Postigli su 12 koševa ostavivši igrače Zadra pritom bez ubačaja. Stvar je u tim trenucima u svoje ruke uzeo Amerikanac Mario Little, koji je igrao najbolju utakmicu u dresu Zadra, no sreća mu je baš tada okrenula leđa te su sva tri njegova šuta prema košu bila neprecizna. Jednom je pokušao i njegov sunarodnjak Grant ali i on je bio bezuspješan.

A kada je u jednom trenutku postalo jasno kako se poraz više ne može izbjeći, gotovo u hipu svi u dvorani zaboravili su ekscelentnih 38 minuta koje su igrači Zadra odigrali dotada. Ponovo su po starom ružnom običaju s tribina krenule salve uvreda, a momčad Zadra s parketa je ispraćena zvižducima.

Potpuno nepotrebno.

„Ovo je sport“, rekao je nakon utakmice trener Zadra Ante Nazor. Vjerojatno veća istine od te i ne postoji. To je uistinu sport. I vjerojatno je publika zato i reagirala na način na koji je reagirala. Jer u sportu se pamte samo konačni ishodi, pobjede ili porazi. Dojam je za neku drugu rubriku i on je, čini se, manje bitan. Barem onima koje zanima samo pobjeda onih za koje navijaju.

Što se dogodilo igračima Zadra u tih 120 sekundi? Trener gostiju Dejan Milojević iznio je zanimljivu tezu kako njegova momčad svoje protivnike lomi u finišu u koji oni, kako je rekao, zbog svoje mladosti ulaze svježiji od svojih suparnika. Krije li se upravo u tome razlog zbog kojeg su Zadrani dvije posljednje minute utakmice odigrali potpuno nepovezano i izvan svih okvira dotada prikazane igre?

Na pitanje novinara slaže li se s kolegom Milojevićem i je li njegovu momčad u finišu utakmice uistinu sustigao umor Nazor je prvo rekao kako bi se o tome dalo razgovarati, da bi potom temu zaključio objašnjenjem kako su igrači uvijek umorni na kraju utakmice.

Što se same utakmice tiče, Nazor je rekao sljedeće:

„Ja sam dobrim dijelom zadovoljan kako je to izgledalo večeras što se moje momčadi tiče. Ipak, nedostajalo nam je petlje, jedan pametan posjed ili jedno dobro zagrađivanje nakon dobro odigrane obrane da utakmica ode u našu korist. Mega je svojim angažmanom isprovocirala sreću i ovo je jedna od onih utakmica gdje presudi jedna izgubljena lota, jedno zagrađivanje, jedan pametan napad. Karakteristika ove momčadi Mege jest da na konačan rezultat ne utječe niti velika prednost njihovih protivnika niti njihova velika prednost. Mi smo imali osam poena prednosti dvije minute prije kraja i utakmica nije bila gotova. Nadam se da ćemo i mi u jednom dijelu sezone doći do toga da utakmicu igramo od početka do kraja. Nas je sreća poljubila protiv Krke, danas nije“, zaključio je Nazor.

 

Foto: Sport023