Lara Nikpalj Vukorepa uoči gostovanja kod Šibenika: “Nadamo se nastavku pozitivnog niza!”

Vrijeme čitanja: 3 min

Zadranke su u prvih pet kola upisale četiri pobjede što ih drži na visokom drugom mjestu prvenstvene ljestvice

U 6. kolu Prve lige za žene košarkašice Zadra u subotu gostuju na Baldekinu kod ekipe Šibenika. Susjedski derbiji uvijek su bili puno zanimljiviji od onih “običnih” utakmica, a niti ovaj neće biti izuzeće.

Pogotovo što u Šibeniku ove sezone igraju dvije bivše igračice Zadra, Ina Marin i Marta Erslan, koje su i ranije znale zapapriti svojim nekadašnjim suigračicama iz plavo-bijelog dresa.

Najsvježija sjećanja datiraju iz prošle sezone kada je Marin igrajući za dubrovačku Ragusu tricom sa zvukom sirene rasplinula zadarske snove o igranju finala Kupa Ružice Meglaj Rimac. Ipak, utakmica na Baldekinu ne može se stavljati u kontekst one iz Gospinog polja.

Zadranke su odlično krenule u novu sezonu te su u prvih pet kola upisale četiri pobjede i tek jedan poraz što ih u ovom trenutku drži na visokom drugom mjestu prvenstvene ljestvice.

“I za taj poraz koji smo doživjele od Pule u jednu ruku smo si same krive”, kaže nam kapetanica Zadra Lara Nikpalj Vukorepa koja je u svim dosadašnjim utakmicama, pogotovo u prošloj protiv Plamen Požege pokazala kako je neizostavan kotačić u mehanizmu trenerice Marije Mazije.

“Stvarno je ugodno iz ove pozicije osvrnuti se unatrag na ovih pet kola i vidjeti da smo unatoč kasnom početku priprema već sada uhvatili dobar ritam. Ali nećemo gledati puno unaprijed. Idemo i utakmice u utakmicu pa dokle stignemo. Uvijek nekako kad planirate nešto unaprijed to ne ispadne onako kako ste zamislili. Mislim da su sve ekipe u ligi sličnih kvaliteta i da će samo prvenstvo biti puno zanimljivije nego prošle godine.”

Iskusnoj Nikpalj Vukorepi ove sezone posebno je drago što veliku pomoć i doprinos imaju i od svojih mlađih suigračica.

“Apsolutno. Evo konačno smo doživjele i to da mi starije odradimo svoje i ostavimo njima da “dovrše” posao. Mislim da imamo stvarno odličan pomladak i da cure polako stasavaju u prave igračice. Mi im u tome nesebično pomažemo na treninzima kroz koje ih učimo i radu i svemu ostalome. Mislim da sve ide jednim svojim prirodnim tokom i da je ispred njih svijetla košarkaška budućnost.”

Svu svoju raskoš Zadranke će još jednom pokazati već u subotu kada ih u kultnoj dvorani Baldekin očekuje sraz protiv Šibenika.

“Vrlo neugodnog Šibenika ja bih dodala. Radi se o specifičnoj ekipi koja se dosta pouzdaje u šut izvana. Uz naše dvije sjajne igračice Marin i Erslan tamo je i trener Stipe Bralić kojeg mnoge od nas poznaju iz nekih reprezentativnih dana. Očekuje nas jedna vrlo neizvjesna utakmica u kojoj ćemo morati biti na visokoj razini ukoliko želimo doći do novih bodova. Vjerujem i kako će naša trenerica naći načina i rješenje kako da dođemo do slavlja. Mi ćemo dati sve od sebe za pobjedu jer nam je jako važno da ostanemo u ovom dobrom ritmu. Smatram ukoliko budemo u punom sastavu da u Šibeniku imamo što tražiti. Ali da će biti lako, neće”, zaključila je Nikpalj Vukorepa.

Utakmica između košarkašica Šibenika i Zadra igra se u subotu 10.11. s početkom u 19 sati.

 

Foto: ŽKK Zadar facebook