Kuglači Zadra u Mocirama dočekuju Kandit. Marijo Baljak poručio: “Utakmica s kojom se vraćamo na pobjedničke staze!”

Vrijeme čitanja: 2 min

U 8. Kolu Prve HKL kuglačima Zadra u dolazi momčad osječkog Kandita. Prilika je to da se drugom klubu iz grada s Drave na neki način uzvrati za poraz iz prošlog kola koji su Zadrani pretrpjeli u gostima kod Osijeka. Isto tako, prilika je to da se naši kuglači vrate na pobjedničke staze nakon poraza u posljednja tri kola od Poštara, Mertojaka i već spomenutog Osijeka.

Kandit u Zadar dolazi kao četvrtoplasirana ekipa lige tako da je teško reći tko je u ovom susretu favorit. Osječani baš kao i Zadrani na kontu imaju isti broj bodova (6) i identičan omjer pobjeda i poraza 3:4 i čini se kako je sigurno tek da sve gledatelje u Mocirama očekuje jedna prava prvenstvena, neizvjesna utakmica.

S ovom konstatacijom ipak se nije u potpunosti složio kapetan Zadra, Mario Baljak:

„Ja bi svejedno stavio nas u ulogu favorita u ovoj utakmici. Mislim da je stiglo vrijeme da prekinemo negativni niz od tri poraza i da u ovoj utakmici dođemo do pobjede koja bi nam donijela veliko rasterećenje pred posljednje kolo i gostovanje u Bjelovaru. Svjesni smo kako poraz dodatno zakomplicirao stvari i o njemu ne razmišljamo ni pod razno. Iako, bit će to sigurno jedna teška utakmica jer Kandit je standardni prvoligaš i jedna vrlo dobra ekipa.“

U Kanditu od ove sezone igra i bivši igrač Zadra Marko Jeličić s čijim su mogućnostima u klubu s Mocira itekako upoznati.

„Marko je sigurno njihov najbolji igrač u ovom trenutku. Odličan igrač i reprezentativac. U subotu ćemo se naći na suprotnim stranama i nadam se kako ćemo u konačni ipak mi biti ti koji ćemo slaviti. U svakom slučaju popusta ni zanjega ni za bilo koga nema i neće biti“, zaključio je Baljak.„

Utakmica u kuglani Mocire igra se u standardnom terminu od 15 sati.

 

Foto: Sport023