Emilio Banić, KK Jazine Arbanasi: “Odličan rad na treninzima rezultat je naših dobrih igara”

Vrijeme čitanja: < 1 min

Nakon nekoliko sezona igranja u inozemstvu (Njemačka, Slovenija) u rodni Zadar vratio se 25- godišnji košarkaš Emilio Banić. Banić se priključio KK Jazine Arbanasi te je trenutačno i prvi strijelac momčadi u Prvoj ligi. U prosjeku postiže 16, 6 koševa.

„Zadovoljan sam iako uvijek može bolje. Uvijek mi je na prvom mejstu rezultat momčadi a ne pojedinačna statistika. Dobro smo otvorili sezonu, imamo četiri pobjede uz jedan poraz. Šteta zbog kiksa kod Đakova ali što je tu je. Puni smo optimizma za ono što nas očekuje dalje“.

Kako je došlo do njegovog dolaska u Jazine.

„Trenirao sam individualno s Lukom Bujasom, kasnije kada se počeo kompletirati roster odlučio sam tu i ostati. Na otvorenom sam ugovoru pa ćemo vidjeti. Imao sam i nekih drugih ponuda ali sam procijenio da mi je ovdje za sada najbolje. Svatko od nas teži nečemu većem ali za sada su moje misli usredotočene na Jazine”.

Jazine su odlično otvorile sezone, pri samom su vrhu.

„Sve to rezultat je odličnog rada na treninzima. Atmosfera je izvrsna, jedan drugome smo velika potpora i to se vidi i na parketu te na samim utakmicama“.

Ciljevi.

„Nemamo nekakav imperativ postavljen ispred sebe. Idemo kolo po kolo, utakmicu po utakmicu pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti“.

Dubrovnik stiže u Jazine.

„Nezgodan suparnik vrijedan svakog respekta, međutim, igramo kod kuće i tu nema popusta za nikoga. Samo nas zanima pobjeda i osvajanje nova dva boda“.