Riječanke ipak preveliki zalogaj za odbojkašice Zadra

Vrijeme čitanja: 2 min

Unatoč velikom trudu i još većoj želji, odbojkašice Zadra nisu se uspjele plasirati među osam najboljih u natjecanju Hrvatskog odbojkaškog kupa. U tome ih je zaustavila ekipa superligaša Rijeke koja je večeras na Višnjiku slavila rezultatom 3:0 u setovima. Tako je i drugi međusobni susret Zadra i Rijeke otišao na stranu ekipe s Kvarnera koja je, podsjetimo, bila bolja i u finalu ovogodišnjeg Memorijala Zdravko Dacijar igranog u rujnu na Višnjiku.

Od samog početka današnje utakmice bilo je jasno kako Zadranke imaju ogromnu želju protiv Riječanki ispisati novi najveći uspjeh u povijesti kluba i plasirati se u četvrtfinale domaćeg Kupa. Najveću priliku iznenaditi favorizirane protivnice imale su upravo u prvom setu u kojem su do rezultata 15:14 konsatano imale prednost na svojoj strani. No, gošće su tada serijom od nekoliko poena otišle na nedohvatljivu prednost i u konačnici osvojile taj set.

U drugom setu Riječanke su podignule razinu svoje igre čemu su u velikoj mjeri doprinijele i domaće igračice koje se nizale grešku na grešku. Malo toga funkcioniralo je u ekipi Roberta Kresoje u tim trenucima, a set u kojem Zadrankama gotovo ništa nije polazilo za rukom gošće su bez previše napora privele kraju u svoju korist.

Još malo dramatike ponudio je i treći set u koji su domaće igračice ušle koncentrirano te su se prvenstveno dobrom servom držale u rezultatskom egalu sve do rezultata 17:17. No, popusta od strane gošći nije bilo već su serijom od 8:3 susret privele kraju.

Evo kako je Kresoja vidio večerašnji dvoboj.

“Rijeka je danas bila bolja ekipa i ja im čestitam na pobjedi. Mi smo jako loše servirali. S tolikim brojem pogrešaka i ne možeš se nadati ničem drugom doli porazu. Ali i porazi su sastavni dio sporta. Treba ostati čvrst u glavi, podignuti se i ići dalje. Očekuje nas u subotu gostovanje kod Drenove i misli su nam već sada usmjerene samo na tu utakmicu.”

Riječankama pobjeda, Zadrankama odličan dojam. Publika koja je došla u velikom broju, unatoč porazu svojih ljubimica nije ostala razočarana.

REZULTAT

OK Zadar – HAOK Rijeka 0:3 (21:25, 14:25, 20:25)

 

Foto: Sport023