Privlačani pobjednici Druge šahovske seniorske lige Jug

Vrijeme čitanja: < 1 min

U hotelu Medena odigrana su posljednja 3. kola 2. šahovske lige Jug. Ovo je bilo najdramatičnije natjecanje do sada jer su prije posljednjeg kola 3 ekipe imale šanse za 1. mjesto,Brda Split koji su bili jedini neporaženi, ali su posljednji susret igrali protiv Privlačana te Primošten koji je zadnji susret igrao protiv splitskih Bačvica koji su se borili za ostanak. U izravnom srazu Privlačani u sjajnom susretu pobjeđuju Brda 4 i po, 1 i po, dok je Primošten istim rezultatom slavio protiv Bačvica.

Nakon 9. odigranih kola Sveti Vid Privlaka i Primošten osvojili su po 15 meč bodova, ali su Privlačani uspješniji po ukupnim pojedinačnim bodovima.

Da je uspjeh Privlačana više nego zaslužen govori i činjenica da su izravno dobili i drugoplasirani Primošten i trećeplasirana Brda.

Šahisti ŠK Zadra su na kraju osvojili 7.mjesto. Ligu napuštaju Epetium Stobreč i Solin.

Za Šk Sveti Vid iz Privlake nastupili su Šutković Damir, Glavan Marko, Kljako Damir,Tomaš Ante, Pešušić Boris, Kolanović Kažimir i kapetan Martinović Ferdo.

Privlačane od 23-25. 11 očekuju kvalifikacije za ulazak u 1.B ligu gdje će u Virovitici igrati protiv Pule, Bjelovara i Pleternice te će pokušati izboriti jedno od prva 2 mjesta koja vode u Drugu ligu.