4. osmerci na Savi – Eights on Sava: Osmerac veterana Jadrana najbrži na Jarunu

Vrijeme čitanja: < 1 min

Četvrto izdanje utrke Osmerci na Savi ove godine ipak nije održano na lokaciji koja joj stoji u naslovu, već je utrka održana na regatnoj stazi Jarun zbog visokog vodostaja rijeke Save.
No, to nije spriječilo veterane Jadrana da ostvare najbrže vrijeme u kategoriji veterana B (36-43 godine). U istoj kategoriji drugo mjesto osvojili su veterani Mladosti, a treće bečki Pirat. Bila je to treća pobjeda veterana Jadrana u četiri izdanja ove utrke.

Veslali su Stipe Čiklić, Branko Fain, Danijel Kolega, Josip Stojčević, Branko Begović, Joško Matulić, Marko Dragičević i Petar Milin. Kormilar je bio Silvio Petriško, brončani olimpijac iz Sidneya, koji je i ovaj puta obavio sjajan posao, kao i mnogo puta kada je kormilario zadarskim veslačima u njihovo aktivno seniorsko doba.

Veslalo se na dionici od 4 kilometra, odnosno jedan krug na jarunskoj stazi s okretom i pauzom od jedne minute na 2 kilometra. Regata je dio međunarodne serije regata pod nazivom Capital cup, koje se održavaju još u Pragu, Beču i Budimpešti. Nakon prve koja je održana u Pragu, Zagreb je bio druga stanica dok se preostale dvije veslaju se na proljeće 2019.

Nastupilo je ukupno 30 osmeraca u različitim kategorijama od juniorske do veteranske, a šteta je bila da se utrka nije, po prvi puta u četiri održana izdanja, veslala na Savi, no protiv više sile se nije moglo.