Boris Orlović treći na EP u kickboxingu u Bratislavi: “Znam da vrijedim i puno više od brončanog odličja”

Vrijeme čitanja: < 1 min

Slovačka Bratislava bila je domaćin WAKO seniorskog prvenstva Europe u kickboxingu. Boje Zadra i Hrvatske branio je predstavnik zadarskog KBK Pretorian Boris Orlović pod vodstvom trenera Mentora Topallija.

Boris Orlović je nastupio u disciplini kicklight do 89 kilograma te je osvojio treće mjesto i brončanu medalju.

„Iskreno, očekivao sam više od brončanog odličja i mislim da i vrijedim više od toga. Protiv Talijana Toscana sam ozlijedio nogu i nisam više bio pravi. Sljedeća dva dana sam jedva hodao a čekao me meč protiv poljskog predstavnika koji je prošle godne bio svjetski prvak.  Odmah u prvoj rundi sam tu nogu opet nabio i iako sam tri runde vodio s takvom nogom zadnjih dvadesetak sekundi prije kraja borbe suci su mi dosudili jaki udarac. Dobio sam minus bod kod svakog suca tako da je on na kraju dvoboj dobio s 3:0. Šteta, tužan sam ali to mi je sve velika škola za dalje“.

Boris je već do sada postigao dosta toga u svojoj mladoj karijeri.

„Još 2016. sam bio svjetski juniorski prvak u Dublinu, više puta sam bio najbolji na Europskom kupu u Karlovcu te nekoliko puta i državni prvak“.

Međutim, želi još puno više i to vrlo skoro.

„Plan i želja je na Svjetskom prvenstvu sljedeće godine biti bolji nego sada na ovoj europskoj smotri. Pripremit ću se što je moguće bolje i sve što želim je da me ozljede zaobiđu. Sve drugo je na meni“– dodat će na kraju Orlović.