Zadranke na krilima Mandić i Vrsaljko u Virju pregazile Podravac Gigant za prvu gostujuću pobjede ove sezone!

Vrijeme čitanja: < 1 min

Košarkašice Zadra ostvarile su uvjerljivu 74:49 pobjedu u gostima kod Podravac Giganta u dvoboju četvrtog kola Prve lige za žene.

Jedina četvrtina koju Zadranke nisu pobijedile bila je prva dok su sve ostale bez većih problema otišle u njihovu korist.

Igračice trenerice Marije Mazije tako su došle i do svoje treće ovosezonske pobjede te su trenutačno zasjele na prvo mjesto prvenstvene ljestvice s utakmicom više od ostalih suparnica.

“Čestitala bih svojoj ekipi. Premda nismo odigrali baš neku briljantnu utakmicu odigrali smo onoliko koliko je bilo potrebno da ju pobijedimo. Virje je jedna dobra ekipa i sigurno da bi nam bilo puno teže doći do slavlja da im je igrala njihova najbolja igračica koja je ozlijeđena. Ovako smo imali i luksuz rotacije u kojima smo malo poštedjele neke igračice.

Odlično je to što smo pobijedili ali nije demagogija kad kažem da mi rezultat stvarno nije bitan već da mi je važno to da sam uspjela vidjeti kako na trenutke igramo dobro, a na trenutke loše i da ima još dosta stvari koje trebamo ispraviti. Ipak moram reći kako sam u konačnici sretna što se kući vraćamo s pobjedom”, izjavila je Mazija.

Ana Mandić sa 14 koševa i 12 skokova bila je najefikasnija igračica u redovima Zadra, a pratila ju je s košem manje i skokom više Ana Vrsaljko. Gotovo nevjerojatno zvuči podatak da su Zadranke u ovom susretu imale čak 53 skoka, dok je za usporedbu domaća ekipa imala tek 33. Sjajno izgleda i brojka 17 u rubrici asistencija, a jedino što mrvicu kvari fantastičnu statistiku s ove utakmice su izgubljene lopte kojih je bilo 20.

U idućem, 5. kolu košarkašice Zadra na svom parketu ugošćuju ekipu Plamen Požega.