12 svi 2021
Odbojkašice Zadra u derbiju gostuju kod Osijeka, odbojkaši gosti Varaždina!
Naslovna slider

Odbojkašice Zadra u derbiju gostuju kod Osijeka, odbojkaši gosti Varaždina!

Četvrto kolo Prve HOL Odbojkaški klub Zadar vodi u Osijek, odnosno Varaždin. Odbojkašice će u derbiju pokušati pobijediti ekipu Osijeka čime bi potvrdile odličnu formu na početku sezone te se na prvom mjestu ljestvice i bodovno odvojili od ostalih ekipa.

„To je borba za prvo mjesto. Nadam se da ćemo opravdati ove rezultate i u Osijeku mada smatram kako je domaća ekipa u ovom susretu favorit. Ali naravno da se nećemo predati. Idemo dati sve od sebe pa ćemo vidjeti za koliko će to biti dovoljno“, rekla je u najavi susreta Splićanka u redovima Zadra, Vana Mrduljaš.

A nakon očekivanog poraza od Mladosti Ribola Kaštela u osmini finala Kupa Hrvatske odbojkaši Zadra priliku da se vrate na pobjednički kolosijek nakon izgubljenog domaćeg dvoboja trećeg kola od Medicinara Trnje imaju u gostima kod momčadi Kitro Varaždin. Iako, to će biti vrlo zahtjevan zadatak jer su Varaždinci u dvije utakmice upisali dva slavlja pobijedivši pritom i Medicinar Trnje u gostima.

„Očekuje nas jako teška utakmica protiv odličnog protivnika“, kaže kapetan Zadra Antonio Surać i dodaje.

„Bilo bi sjajno vratiti se na pobjednički kolosijek pogotovo zbog toga što je i ove sezone neparan broj ekipa, a mi smo nakon ovog kola slobodni. Mi ćemo stvarno dati sve od sebe da pobijedimo u ovoj utakmici ali moram istaknuti kako u momčadi imamo puno mladih igrača kojima je ova sezona prva seniorska i koji još uvijek nemaju iskustva igranja ovakvih utakmica. Otežavajuća okolnost nam je i ozljeda Dina Jurlina kojeg muči stražnja loža. Ako još i njega ne bude u momčadi to će biti pravi hendikep.“

Utakmica odbojkašica Zadra u Osijeku igra se u 17 sati, dok će svoj dvoboj u Varaždinu odbojkaši započeti dva sata ranije, od 15 sati.