Briljantni Zadar nakon četrnaest godina porazio Partizana u Beogradu. Nazor u svega par dana posložio momčad.

Vrijeme čitanja: < 1 min

Peto kolo regionalne ABA lige donijelo je gostovanje košarkaša Zadra u Beogradu kod Partizana. Rezultatom 85:95 slavila je momčad s Višnjika te je tako na najbolji mogući način na klupi Zadra po treći put debitirao splitski stručnjak Ante Nazor. Zadrani su odigrali utakmicu za svaku pohvalu, od samog pristupa, želje u obrani i raznovrsnosti u napadu. Svi zaslužuju pohvale jer ovo je Zadar kakav želimo gledati.

Zadrani su dobro otvorili susret te su nakon četiri odigrane minute vodili 6:10. S dobrom igrom nastavili su i u preostalom djelu prve dionice te je na njezinom isteku bilo 23:23.

Bolje su u drugu četvrtinu krenuli domaćini te su u četrnaestoj minuti imali vodstvo 30:23. Serijom 11:0 Zadar je preokrenuo rezultat i poveo 30:34 a tri minute prije kraja prvog djela je imao prednost 35:37. Semafor je na isteku dvadesete minute pokazivao Partizan 40, Zadar 48.

S pet uzastopnih koševa kapetana Špralje Zadar je na početku treće dionice vodio 40:53 a s jednim realiziranim bacanjem bilo je 40:54 za sastav iz Krešinog doma. Domaćin je tada priprijetio ali se Zadar brzo trgnuo i dvije minute prije kraja dionice bio je u prednosti 52:71. Deset minuta ostalo je do kraja a Zadar je vodio 57:73.

Svega šest minuta bilo je ostalo do isteka susreta a Zadar je imao uvjerljivu prednost 64:84. Ostatak susreta bilo je tek odrađivanje posla za Zadrane koji su tako nakon četrnaest godina porazili Partizana u Beogradu.

Luka Božić ubacio je 27 koševa uz devet skokova, 19 je dodao Mario Little. Ono što Zadrane sada očekuje je u ponedjeljak nastavak Premijer lige i gostovanje u Zagrebu kod Cibone.