25 lip 2022
Alen Zdrilić iz ŠK Zadar: „Najvažnije nam je da djecu dođu do razine znanja kako se ponašati na parketu i izvan njega!“
Košarka

Alen Zdrilić iz ŠK Zadar: „Najvažnije nam je da djecu dođu do razine znanja kako se ponašati na parketu i izvan njega!“

U organizaciji Sportklub televizije u Zadru je proteklog vikenda održan košarkaški turnir Basket4Kids. Natjecanje je to koje se provodi drugu godinu zaredom, a na kojem nastupaju igrači do 13 godina starosti. Turnir je osmišljen na način da se igra u svim državama ove regije, a u Hrvatskoj se održava u tri regije. Pobjednici te tri regije nalaze se na Final Four-u završnice PH, a pobjednici svake pojedinačne zemlje susret će se na završnom turniru osam najboljih ekipa koji se ove godine održava u Sloveniji.

Naslov pobjednika na Prvenstvu Dalmacije, odnosno regije jug na turniru u Zadru, i to na prilično uvjerljiv način osvojili su polaznici Škole košarke Zadar, a na turniru je uz ŠK Zadar sudjelovalo još osam ekipa s područja Dalmacije. Trener i voditelj u ŠK Zadar Alen Zdrilić bio je jako zadovoljan. Kako igrom tako i cijelom organizacijom.

„Mi smo imali to zadovoljstvo da smo i prošle godine igrali na ovom turniru. Naša generacija 2005. godište imala je tu privilegiju da zaigra na završnom turniru osmorice najboljih koji se održao u Beogradu. Stvarno jedan lijep projekt i jedno veliko iskustvo za natjecatelje.

Što se tiče ove godine, mi smo kao Škola košarke Zadar bili suorganizatori. Natjecanje organizirano na način da su ekipe bili podijeljene u dvije grupe. Mi smo unutar svoje grupe pobijedili u sve tri utakmica da bi potom u velikom finalu pobijedili i vršnjake iz Splita i na taj smo način stekli pravo na završnom turniru PH.“

Koja su sljedeća natjecanja koja očekuju vaše predstavnike?

„Kad su u pitanju očekivanja vezana uz natjecanja moj odgovor je uvijek isti. Ono što mi želimo je prezentirati određeni nivo znanje u tehničko-taktičkom smislu da se vidi da se s tom djecom nešto radi i da oni iz natjecanja u natjecanje što više napreduju. Još važnije je da ih naučimo da pokažu jednu razinu znanja kako se ponašati na parketu i izvan njega. To su nam motivi i ciljevi i ako se još k tome poklope i neki dobri rezultati i pobjede onda je naša sreća još i veća.“

Za sve zainteresirane podatak i kako upisi u Školu košarke Zadar još uvijek traju.

„Da. Upisi praktički traju kroz cijelu godinu tako da sva zainteresirana djeca koja bi se htjela okušati u ovom sportu i koja bi htjela vidjeti kako to izgleda kod nas slobodno mogu doći bilo koji dan kroz jutarnje i popodnevne termine u ŠC Višnjik ili se jednostavno mogu javiti na jedan od telefonskih brojeva koji su oglašeni na određenim mjestima“, zaključio je Zdrilić.

 

Foto: Sport023