18 kol 2022
TK Zadar: Osam medalja na Livno Openu, kadetkinje ekipno druge, juniorke treće
Borilački

TK Zadar: Osam medalja na Livno Openu, kadetkinje ekipno druge, juniorke treće

Nastup na 4. Casper open natjecanju obilježio je kadet TK Zadra FRANE PAVIĆ koji se na ovom natjecanju pokušao izboriti za nastup na europskom kadetskom prvenstvu krajem studenog. Imao je dvije borbe u kategoriji – 57 kg, u polufinalu je opet pobijedio Stipu Stipandžiju iz splitskog Marjana, a u finalu protiv direktnog konkurenta iz TK Elite, Patrika Dukanovića nije uspio pa je ostao bez odlaska na EP. Zauzeo je drugo mjesto i osvojio srebrnu medalju na turniru.

Ostali članovi Taekwondo kluba Zadar su nastupili na tradicionalnom međunarodnom Taekwondo natjecanju za mlađe kadete, kadete i juniore 23. LIVNO OPEN. Organizator natjecanja je TK Magone iz Livna, a nastupilo je 260 natjecatelja iz Hrvatske i BiH i među njima i 9 članova TK Zadar. U ekipnom poretku, Juniorke su osvojile pehar za treće mjesto, a Kadetkinje ekipno pehar za drugo mjesto.

Kadetkinje su polučile odličan uspjeh: REA MARCELIĆ u kat – 33 kg je osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju, ANI MATIJAŠEVIĆ u kat. – 41 kg je uz dobru borbu u borbi za medalju ipak izgubila, PAOLA TOMRECAJ u kat. – 47 kg je osvojila treće mjesto i brončanu medalju. NORA MILOLOVIĆ u kat. -55 kg je uz odlične dvije borbe i pobjede osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju i MEGI LERGA u kat + 59 kg istim učinkom uz dvije borbe i pobjede osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju. Kadetkinje ekipno su osvojile pehar za drugo mjesto. Kadet KARLO USKOK u kat. – 41 kg je izgubio u borbi za medalju.

Mlađa kadetkinja ANTONIA ČIRJAK u kat. – 43 kg uz dvije pobjede u trećoj polufinalnoj je izgubila i osvojila treće mjesto i brončanu medalju.

Juniorka ARIANA OREČ u kat. – 63 kg je nastupila u finalu i pobjedom osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju dok je TEUTA USKOK u kat. – 55 kg osvojila treće mjesto i brončanu medalju, a zajedno su u ekipnom poretku osvojile i pehar za treće mjesto.

Za tri tjedna juniori i kadeti nastupaju u Zagrebu na Croatia Open G-1 turniru.