Wiliam Magarity predstavlja se protiv Mornara. Pipan poručuje: „Ovo je utakmica koju moramo dobiti!“

Vrijeme čitanja: 2 min

U Zadru, odnosno u dvorani Krešimir Ćosić danas u sklopu 4. kola regionalne ABA lige gostuje crnogorski prvak Mornar iz Bara. Zadar i Mornar dosada su se susreli četiri puta, a obje momčadi ostvarile su po dvije pobjede. Zanimljivo, u sezoni 2016/17 dva je puta bila bolja momčad s Višnjika, dok je u prošloj sezoni i kući i na strani do slavlja došao sastav iz Topolice.

Mornar je prošle sezone bio svojevrsni hit prvenstva završivši u doigravanju u kojem je na kraju poražen od Crvene zvezde. I ove su sezone složili dobru momčad iako tu za razliku od lani nema onih nositelja igre poput Brandis Raley-Rossa i Dereka Needhama.

Nova pojačanja nisu ih uspjela dostojno zamijeniti, no zato su u prvi plan iskočili Nemanja Vranješ i Uroš Luković koji u momčadi Mihaila Pavičevića danas vode glavnu riječ.

„Mornar predvodi upravo Vranješ koji je već na početku sezone pokazao da je u izvrsnoj formi. Oni više nisu nikakvo iznenađenje što su dokazali i pobjedom protiv Partizana, ali i utakmicama protiv Unicaje i Torina. Jedino ih je Petrol Olimpija uhvatila na krivoj nozi u prvom kolu. Imaju izvanredne šutere, kako s distance, tako i s poludistance i u ovom će nam se dvoboju za pobjedu trebati poklopiti dosta stvari, ali i malo sreće“, kaže trener Zadra Aleš Pipan koji današnju utakmicu vidi kao priliku da se upišu i prvi bodovi u ovom natjecanju.

„Mi smo bez pobjede u ABA ligi i tražimo prve bodove. Mornar je prva šansa za to. Trebat ćemo odigrati puno agresivnije i puno odgovornije nego u zadnje vrijeme. Radi se o iskusnoj momčadi koja igra na dva fronta i koja ima iskusne igrače te je dobro popunjena na svim pozicijama. Trebat ćemo biti pravi, kako u obrani, tako i u napadu i igrati timski. Igrači će dati sve od sebe i nadam se da ćemo upisati prvu pobjedu.“

Nedavno je Pipan izjavio kako Zadar u ABA ligi još uvijek nije kiksao unatoč tome što su u sve tri dosadašnje utakmice ostali kratkih rukava. Čini se kako je sada i on svjestan da je ovo ta utakmica koja se ne bi smjela izgubiti.

„Liga je takva da ne smijemo imati greške na domaćem terenu. Ako se kući i smije izgubiti,  to onda može biti samo od velike četvorke. Ostale moramo dobiti.“

Protiv Mornara Pipan će u rotaciji imati i najnovije pojačanje u vidu centra Wiliama Magarityja.

„Nadam se da će se on što je moguće prije uklopiti u momčad. I to već na utakmici protiv Mornara. Vjerujem i da će brzo shvatiti koja je njegova uloga u ekipi i što se od njega očekuje. Jedan igrač više u rotaciji, pogotovo ispod koša gdje smo u ovoj situaciji najtanji, dobro će nam doći“, zaključio je Pipan.

Utakmica između Mornara i Zadra u Krešinom domu počinje u 17 sati.

 

Foto: Sport023