Odbojkašice Zadra neporažene i nakon Splita, odbojkaši upisali prvi poraz od Medicinara!

Vrijeme čitanja: 2 min

Odbojkašice Zadra ostale su na stopostotnom učinku u natjecanju Prve lige i nakon trećeg kola u kojem su u svojoj dvorani ugostile Split. Nakon slavlja nad Azenom i Dinamom Zadranke su upisale nove bodove prikazavši kroz sva tri seta konstantu u igri.

“Zaškripilo” je tek polovicom prvog i početkom drugog seta, dok je sve ostalo bilo za čistu peticu. Pogotovo servis koji je na ovom susretu funkcionirao besprijekorno.
Sve igračice bile su na nivou, no za istaknuti je učinak Lori Nikpalj i Mije Sorić koje su povukle u spomenutim trenucima prvog i drugog seta, kao i Vane Mrduljaš koja je na početku trećeg seta nanizala sedam poena na servi čime je praktički utrt put ka novim bodovima.

“Ušle smo u utakmicu kao favoriti i znale smo da moramo opravdati taj status. Na samom početku smo igrale jako dobro i bez ikakvog pritiska jer smo znale da smo odradile odlične treninge kroz tjedan”, izjavila je nakon utakmice Mrduljaš dodavši kako ipak nisu uspjele izbjeći crne rupe koje su se ponavljale kroz sva tri seta.

“Sigurna sam kako ćemo to s vremenom ispraviti iako mislim da su nam se one danas dogodile prvenstveno zbog toga što smo u utakmicu ušle oklako misleći da će pobjeda doći sama od sebe. Ali naravno ekipa Splita je pokazala da zna igrati odbojku i da nisu bez razloga u Prvoj ligi od ove sezone. Mislim isto tako da smo od prošlog međusobnog susreta koji smo igrali ovdje na Memorijalu Zdravka Dacijara i mi i one dosta poboljšale igru, premda smatram kako smo mi puno više napredovali jer su oni imali nekakvih problema dok smo mi srećom bile stalno na okupu.”

Nažalost, uspjeh odbojkašica nisu popratili njihovi muški kolege koji su u susretu trećeg kola kod kuće izgubili od OK Medicinar Trnje s 3:1 u setovima. Zadrani su dobro otvorili utakmicu, poveli s 1:0, a potom su praktički nestali s terena. Sve što je moglo poći loše pošlo je i naši su igrači upisali prvi poraz u ovoj sezoni. Evo kako je utakmicu vidio kapetan Zadra, Antonio Surać.

“Ovaj poraz i nije toliko neočekivan jer ovo je vrlo iskusna momčad u kojoj je tek libero malo neiskusniji. S druge strane mi smo na toj poziciji igrali sa dva osnovnoškolca što nas je možda koštalo gubitka nekoliko setova. Ali što je tu je, moramo dati šansu podmlatku jer bez toga klub ne može ići naprijed.

U prvom setu smo se držali dobro zbog serviranja i zato što smo zatvarali njihove najjače igrače te smo odlično ulazili u dvojni blok. I napadački smo u tim trenucima izgledali jako dobro. Međutim, energetski smo nakon tog seta jako pali i počele su nam se dešavati neobjašnjive greške. Mi smo ekipa koja je najjača u rotacijama u kojima i ostvarujemo prednost. No večeras to nije bio slučaj. Krenut ću od sebe i reći da sam mogao bolje. Jesam dao sve od sebe ali to nije bilo dovoljno.”

U idućem, četvrtom kolu odbojkaši gostuju kod momčadi Kitro Varaždin, dok odbojkašice u derbiju kola gostuju kod ekipe Osijeka.

REZULTATI

OK Zadar – OK Split 3:0 (25:19, 25:14, 25:20)

OK Zadar – OK Medicinar Trnje 1:3 (25:21, 15:25, 19:25, 11:25)

 

Foto: Sport023