04 pro 2021
Kuglači Zadra poraženi u Splitu. Poštar zazvonio čak šest puta!
Kuglanje

Kuglači Zadra poraženi u Splitu. Poštar zazvonio čak šest puta!

Kuglači Zadra ipak nisu došli do svoje četvrte uzastopne pobjede u natjecanju Prve HKL. U petom kolu na gostovanju kod Poštara u Splitu Zadrani su poraženi sa 6:2 (3643:3577).

Već nakon prvog para bilo je jasno kako će momčad s Mocira u ovom susretu teško do novih bodova. Već drugu utakmicu zaredom do pobjede nije stigao Luka Ukalović. Bolji od njega sa 607:592 bio je Tomislav Odrljin. Ništa bolje nije prošao niti Stanko Čota koji je svoj dvoboj izgubio od Ljube Žuljevića sa 631:618.

U drugoj izmjeni kapetan Zadra Marijo Baljak svladao je sa 629:604 Milana Kolića, no Andrija Božičević nije uspio svladati Tonćija Bauka (612:572) za poravnanje rezultata.

U trećem je paru konačnu pobjedu svojoj ekipi donio Goran Pofuk koji je s 584:543 nadigrao Marina Colića, pa je slavlje Alena Kujundžića nad Anđelkom Grubarom (623:530) Zadranima donijelo tek napredak u set količniku.

Kuglači Zadra sada su se nakon četiri odigrane utakmice smjestili na četvrto mjesto prvenstvene ljestvice sa šest bodova koliko ima i trećeplasirani Kandit. Mertojak je na drugom mjestu s devet bodova, dok ih vodeći Zaprešić ima deset. Na posljednjem mjestu je Velebit bez boda.

U idućem, šestom kolu Zadrani u svojoj kuglani igraju protiv Mertojaka.