Odbojkašice Zadra na Višnjiku dočekuju Split, odbojkaši ugošćuju Medicinar Trnje!

Vrijeme čitanja: 2 min

Odbojkaški klub Zadar u trećem kolu Prve lige obje svoje subotnje utakmice igra kod kuće. Odbojkašice od 17 sati u dvorani 4 ŠC Višnjik dočekuju Split, dok će nakon njih odbojkaši ugostiti Medicinar Trnje.

Odbojkašice su u prva dva kola upisale dvije pobjede. Azena je na Višnjiku pala bez previše borbe, dok je malo više truda trebalo uložiti da bi se pobijedilo Dinama na gostovanju. Sada slijedi utakmica protiv Splita koji nakon prva dva kola ima polovičan učinak.

„Split je jedna dobra ekipa koju smo imali prilike vidjeti i na našem Memorijalu Zdravko Dacijar održanom krajem prošlog mjeseca ovdje na Višnjiku“, kazao je u najavi sutrašnje utakmice trener u OK Zadar Domeniko Kresoja i nastavio:

„Malo su kasnije krenuli u pripreme ali se vidi što sve mogu pogotovo ako igraju sa svojim iskusnim igračicama. Trebamo biti jako oprezni i igrati svoju igru. Mi smo napadački sigurno najbolja ekipa u ligi i tu ne bi trebali imati problema. Ukoliko i ostale segmente igre budemo držali pod kontrolom mislim da bi bodovi trebali ostati na Višnjiku.

Dobra je vijest kako su sve naše igračice na broju i kako dobro treniramo. Dižu se kroz igru i počele su se shvaćati međusobno jer ipak je to relativno drukčija ekipa za razliku od one lanjske.

Mi želimo nastaviti ovaj pobjednički niz i mislim da sa ovom formom koju pokazujemo u posljednje vrijeme ne bi trebali imati problema u utakmici protiv Splita.“

A nakon odbojkašica u 19 sati također u dvorani 4 ŠC Višnjik odbojkaši Zadra dočekuju ekipu Medicinar Trnje. Dvije pobjede na startu sezone protiv Šibenika i Croatije napunile su momčad Marina Masnića potrebnim samopouzdanjem pred ovu važnu utakmicu u kojoj je glavni cilj doći do nova tri boda.

„Atmosfera unutar ekipa je dobra što je i logično s obzirom na uvodne dvije pobjede na početku sezone i mogu reći kako se polako dižemo u igri. Prvu utakmicu nismo odigrali bajno ali smo zato u drugoj bili izvrsni. Sada bi trebali nastaviti u tom tonu i protiv Medicinara. Za pobjedu u toj utakmici trebat ćemo odigrati najbolju utakmicu sezone jer riječ je o jednoj dobroj i iskusnoj ekipi koja ne griješi puno kroz igru.

Spremali smo se ovaj tjedan za njih ali zbog raznih poslovnih obaveza mojih igrača treninge nismo odradili na najbolji mogući način. Ali igramo kući i nadam se kako ćemo pružiti dobru partiju i da ćemo uspjeti pobijediti. U Medicinaru igra i naš bivši igrač Mislav Lučić za kojeg se nadam kako ćemo ga uspjeti zaustaviti“, poručio je Masnić.

 

Foto: Sport023