Četiri medalje predstavnika TK Plovanija u Omišu

Vrijeme čitanja: 2 min

Izvrsne vijesti stižu iz Omiša, mlađi kadeti Taekwondo kluba Plovanija vraćaju se kući s čak četiri medalje. Antonio Alibašić na Omiš open-u osvojio je zlato u kategoriji do 40 kg. U istoj kategoriji Antonio Čikeš  je bio srebrni. Odlično drugo mjesto osvojila je i Petra Prtenjača, mlađa kadetkinja do 30 kg. Niki Bajlo je u kategoriji do 36 kg bila brončana. U finalnoj borbi snage su odmjerili Antonio Alibašić i njegov imenjak Čikeš te je Alibašić slavio s jednim bodom razlike:

“U klubu uvijek ističemo da ako se dva naša borca u istoj kategoriji plasiraju u finale, to su dva zlata. Nema smisla natjecati se protiv prijatelja iz kluba. Za nas, to su neosporno dva prva mjesta, zaključuje o golemom uspjehu svojih učenika” – Antonio Čačić, glavni trener Taekwondo kluba Plovanija, ističući kako njegov klub iz vikenda u vikend dokazuje svoju kvalitetu kroz uspješna sudjelovanja na turnirima u državi, ali i izvan nje.

“Uskoro nas očekuje i Mostar Open 2018. Pokazujemo kako kroz igru stžemo do rezultata i u ovim malim uzrastima. Nema većeg uspjeha nego kad nam maleni osvajaju odličja, kako dečki, isto tako i djevojke. U svaki uspjeh, svako odličje i osvojenu medalju malog djeteta uključeni su treneri, ali i roditelji, djeca kluba, učitelji, razredi, škole. Golema je to publika koja stoji uz svakog našeg natjecatelja i bodri ga” – govori Čačić ponosan na mlade nade svoga kluba.

Mladih će nada, a time i medalja, sigurno biti još puno više, budući da je klub otvorio svoja vrata onom najmlađem uzrastu, djeci u dobi od svega otprilike dvije pa do šest godina starosti. Najmlađi Čačićev sportaš ima tek 1 godinu i 9 mjeseci, a na treningu će sa svojim vršnjacima posve neopterećeno, kroz igru, razvijati svoje fizičke sposobnosti i brusiti talent.

Trening u taekwondo “vrtiću” odvijat će se u OŠ Zadarski otoci dva puta tjedno po 45 minuta, a sastojat će se od 95% razvojne motoričke igre prilagođene dobi i mogućnostima djeteta i 5% taekwondoa. Kako dijete napreduje, tako će rasti i udio taekwondoa u treningu, sve do konačnih 100 posto.

Kategorizirani sportaš Patrik Ninčević jedan je od članova TK Plovanija koji je zahvaljujući svom talentu, ali i upravo ovakvom pristupom treningu, ostvario ogroman uspjeh na natjecanjima. Budući da je zbog obrazovanja nedavno preselio u metropolu, svoj sportski rast sada nastavlja u TK Zagreb gdje ga hvale mnogi vrhunski treneri. To je samo još jedna u nizu potvrda kvalitete načina rada zadarskog kluba s Plovanije.

Sve dodatne informacije o taekwondo treningu za najmlađe možete dobiti na Facebooku (Taekwondo Plovanija Zadar ili Antonio Čačić), kao i putem mobitela (098/928 94 56).