Zadranke izgubile “tučnjavu” u Puli. Mazija: “Nismo mogle protiv njihovih mišića ali ponosna sam na svoje igračice!”

Vrijeme čitanja: 2 min

Košarkašice Zadra u drugom su kolu Prve lige za žene izgubile na gostovanju kod Pule rezultatom 72:63.

Sjajno su Zadranke odigrale prvo poluvrijeme nakon kojeg su imale prednost od 40:28 prvenstveno zahvaljujući odličnoj igri u drugoj četvrtini koju su pobijedile s 21:6.

Nažalost, svu prednost igračice Zadra prosule su u trećoj četvrtini koju su izgubile 21:8. Puljanke su u tom periodu podignule agresivnost gdje se gošće nisu najbolje snašle. Nisu se snašli niti suci koji su dopustili prljavu igru u kojoj nisu sankcionirali težak i namjeran prekršaj Ivane Tikvić nad Anamarijom Bačić koja je kasnije pomoć zatražila na hitnom prijemu.

Nadalje, suci su početkom posljednje četvrtine na klupu zbog pete osobne sjeli Laru Nikpalj Vukorepu, a bez dvije visoke igračice u reketu Zadranke se nisu mogle othrvati do kraja.

Kolika je nervoza vladala na terenu govori i podatak kako je zbog dvije tehničke na 27 sekundi prije kraja utakmice isključena Lucija Perica.

“Ne znam što reći nakon ovakve utakmice u kojoj smo igrale pametno i dominirale kroz cijelo prvo poluvrijeme. U nastavku smo znale da će Pula zaigrati na sve ili ništa. Suci su im dozvolili grubu igru u kojoj je stradala naša igračica Bačić koju su laktom u grlo udarile čak dvije protivničke igračice. Kasnije su isključili i Nikpalj s pet prekršaja, a Perici dali isključujuću. Ali i dalje smo bile hrabre i pokušavale odigrati do kraja no protiv mišića nismo mogle.

Ja ću reći kako sam jako ponosna na svoje igračice i ako budemo polazale ovakvu igru u nastavku prvenstva sigurna sam kako ćemo uhvatiti koji bod na strani. Kad se vratimo kući morat ćemo se malo zbrojiti jer od ovakvih batina koje smo primili, a nismo znali vratiti, bit će se teško oporaviti”, izjavila je nakon utakmice trenerica Zadra Marija Mazija.

Kod Zadranki najefikasnija je bila Ana Vrsaljko s 19 koševa, a pratile su je sa po 13 poena Ana Mandić i Ivana Dujić. Kod Pule najpreciznija je bila Ivana Tikvić s 20 ubačaja. Valja spomenuti i kako je na ovon utakmici u dresu Zadra premijeru imala i Claire Ioannidis koja je ostala bez koša za nešto više od pet minuta provedenih na parketu.

Zadranke su sada nakon dva odigrana kola na omjeru od po jedne pobjede i poraza, a u idućem kolu na Višnjiku dočekuju novog prvoligaša ŽKK Zagreb.

 

Foto: HKS