OK Zadar uspješan u Zagrebu. Odbojkaši nadigrali Croatiju, odbojkašice Dinamo!

Vrijeme čitanja: 2 min

97 minuta trebalo je odbojkašima Zadra da u zqgrebačkom Domu odbojke Bojan Stranić pobijede domaćina Croatiju s 3:1 u setovima i u drugom kolu Prve lige dođu do svoje druge pobjede u ovom natjecanju.

Zadrani su tako na najbolji mogući način otvorili sezonu u kojoj je cilj osvojiti jedno od prva tri mjesta koja iduće sezone vode u viši rang. Zadovoljan pobjedom, ali i igrom protiv Croatije bio je trener Zadra, Marin Masnić.

“Odigrali smo odličnu utakmicu i uzeli bodove na strani što je najvažnije. Veseli me i prikazana igra moje momčadi. Dečki su se držali dogovora gotovo cijelo vrijeme. Imali smo određene probleme u trećem setu, no zato smo u četvrtom nakon velike i dramatične borbe uspjeli doći do slavlja i do, ponavljam, velikih bodova za nas u ovom trenutku.”

Stopama svojih muških kolega u Zagrebu su pošle i odbojkašice Zadra koje su u SD Pešćenica s 3:2 u setovima pobijedile ekipu Dinama. U uzbudljivom meču Zadranke su vodile s 1:0 i 2:1, da bi na kraju utakmica otišla u peti set koji je na kraju otišao na stranu naših igračica.

“Dobro smo otvorile utakmicu i prilično uvjerljivo osvojile prvi set. U drugom smo dosta griješile što su igračice Dinama iskoristile i izjednačile rezultat. Unatoč pogreškama koje nam se ne bi smjele događati mislim da smo potpuno zasluženo pobijedili ovaj susret. Mislim da iz ove utakmice možemo puno toga korisnog izvući. Zadovoljna sam i zato što vidim da nam igra raste iz kola u kolo“, izjavila je nakon susreta igračica Zadra Franka Volpi.

U idućem, trećem kolu odbojkaši Zadra na Višnjiku dočekuju Medicinar Trnje, dok odbojkašice ugošćuju Split.

OK Croatia – OK Zadar 1:3 (set: 17:25, 22:25, 25:18, 24:26)

OK Dinamo – OK Zadar 2:3 (18:25, 25:20, 22:25, 25:23, 11:15)