18 tra 2021
Kuglači Zadra u nevjerojatnoj drami pobijedili Grmoščicu!
Kuglanje

Kuglači Zadra u nevjerojatnoj drami pobijedili Grmoščicu!

Kuglači Zadra u četvrtom su kolu Prve lige u uzbudljivoj i napetoj utakmici upisali pobjedu protiv Grmoščice. Na kraju je rezultat glasio 5:3 u setovima (3548:3532) ali gotovo je nevjerojatno što su kuglači Zadra umalo prosuli nakon što su po završetku druge izmjene imali prednost od 3:1 i više od 100 čunjeva prednosti u svoju korist.

Ipak, srećom po njih na kraju su zadržali dovoljno koncentracije i rijetko uzbudljiv dvoboj uspjeli privesti u svoju korist.

U prvoj izmjeni gosti su došli do velikog boda kada je Damir Fučkar s 4:0 u setovima pobijedio indisponiranog Luku Ukalovića kojem ništa nije polazilo za rukom. Srećom po domaćine svoj meč dobro je odradio Andrija Božičević koji je na bodove slavio protiv Vladimira Galjanića nakon što je u setovima bilo izjednačeno 2:2.

U drugoj izmjeni uvjerljivu igru i dva boda za domaće su upisali Stanko Čota i Alen Kujundžić. Čota je za veliki poen morao pobijediti dvojicu igrača, Zdravka Tonkovića i Bornu Gašperta, dok je Alen Kujundžić do boda stigao pobijedivši u odličnoj borbi Nemanju Galića. Zadrani su već tada s dva seta i preko 100 bodova prednosti praktički imali pobjedu u “džepu”. No, kako to onda po pravilu biva, već dobivena utakmica prerasla je u pravu dramu kada je u posljednjem paru gostujuća kombinacija Denis Špiljar i Milan Uzelac počela rapidno topiti prednost. Zadrani su strepili sve do posljednjih kugli kada su na koncu i Baljak i Colić pogodili za slavlje.

“Kugla je okrugla”, rekao je nakon utakmice Colić i tako na pravi način opisao sve što se događalo na stazama kuglane Mocire.
“Stvarno smo mislili kako je utakmica nakon drugog para zaključena. No, ekipa Grmoščice pokazala je svu svoju kvalitetu. Pogotovo u toj trećoj izmjeni u kojoj smo Baljak i ja opasno visjeli. Ali uspjeli smo povezati nekoliko posljednjih kugli i održati tu prednost. Nama je ova pobjeda vrlo važna u pogledu osiguranja opstanka ove godine u ligi, a dogodine ćemo razmišljati možda i o nečemu više”, zaključio je Colić.

Kuglači Zadra tako su došli i do svoje treće uzastopne pobjede u posljednja tri kola. Nakon što su u prvom kolu poraženi u gostima kod Zaprešića, naši su kuglači u iduća dva susreta svladali Velebit kod kuće te Medveščak na strani da bi danas u Mocirama svladali Grmoščicu za proboj na treće mjesto prvenstvene ljestvice. U idućem kolu naši kuglači gostuju u Splitu kod Poštara.

 

Foto: Sport023