M. Slade i A. Lovrić dva dečka iz Zagreba u redovima VK Zadar 1952: “Imamo mladu momčad s puno potencijala”

Vrijeme čitanja: 3 min

Vaterpolisti Zadra 1952 svoju treću sezonu u Triglav A2 regionalnoj ligi otvaraju ovog vikenda gostovanjem u Nišu kod Naisa. Bit će to ujedno I službeni debi za tri zadarska pojačanja iz Zagreba. Klub s Višnjika pojačao je dvojac iz Medveščaka, Luka Lipej i Ante Lovrić dok je iz Mladosti stigao vratar Marko Slade.

Upravo, posljednju dvojicu zatekli smo nakon treninga na izlasku s bazena dok je Lipej morao otići do Zagreba.

Prvo nam se malo više predstavio Marko Slade.

“Rodom sam iz Zagreba, međutim vučem mnogo korijena iz Dalmacije, pretežito Trogira pa čak i sa Dugog otoka, tako da imam rođake i u Zadru. Također, jedna od većih poveznica sa Zadrom i zadarskim vaterpolom je prošlogodišnji igrač i moj najbolji prijatelj Zvonimir Andelić. Vaterpolo sam počeo igrati sa 12 godina u Medveščaku. Već sa 16 godina sam debitirao za seniorsku momčad Medvjeda. Do svoje sedamnaeste godine prošao sam kroz sve mlade selekcije hrvatske reprezentacije. Uz kratki inozemni angažman u Iranu, nastupao sam prošle sezone za zagrebačku Mladost. Prošlogodišnji rad s trenerom Franom Vićanom pružio mi je veliki napredak”.

A nakon njega I Ante Lovrić.

“ I ja dolazim iz Zagreba. Karijeru sam započeo u VK ZPK, te sam kasnije na poziv trenera iz Medveščaka prešao u njihove redove. Bio sam član “zlatne generacije” VK Medveščaka koja je bila 8 puta prvak države. Za seniore sam debitirao sa svojih 16 godina. Uz igranje u Medveščaku skupljao sam iskustva kroz 1B ligu u VK Zagrebu i VK Sisciji. Da, i kod mene je važnu ulogu odigrao Anđelić koji je rekao sve najbolje o Zadru tako da nisam puno dvoumio”.

Što očekuju od boravka u Zadru.

“U želji za što više branjenja i nastupa odlučio sam se za prelazak u VK Zadar. U razgovoru s trenerom Goranom Jovančevićem vrlo brzo smo pronašli zajednički jezik. Moram priznati da sam zadovoljan s razinom rada u posljednja 4 tjedna otkako smo se okupili. Upoznat sam sa sportskom tradicijom grada Zadra i prvi dojam života u Zadru i Dalmaciji mi je odličan. Smatram da imamo mladu ekipu s puno potencijala. Sezona je duga i kroz dogledno vrijeme očekujem momčadski i kondicijski napredak. Sa svoje strane veselim se većem broju natjecateljskih utakmica u odnosu na prošlu sezonu” – ističe Slade.

“Itekako sam upoznat s odličnim radom u mlađim selekcijama VK Zadar, koji ima reprezentativce u svim mlađim kategorijama. Poziv trenera Gorana Jovančevića time mi se učinio jako zanimljivim. U Zadru ljetujem od kad znam za sebe i oduvijek sam ga smatrao svojim drugim domom, pa se nije bilo teško priviknuti. Imamo mladu talentiranu momčad koja uz puno rada može daleko dogurati. Puno momčadi su nam nepoznanica, tako da još ne znam što očekivati ove sezone, uvjeren sam da je uz puno rada rezultat neupitan” – s puno optimizma priča Lovrić.

Rekli smo sezonu Zadrani otvaraju gostovanjem u Nišu.

“Riječ je o ovogodišnjem kvalifikantu u Eurokupu. Očekujem tešku utakmicu i priželjkujem borbu za bodove ukoliko nam se pruži prilika. Poslije dvije prijateljske utakmice sa Solarisom u pripremnom periodu, vjerujem da će svatko od nas dati sto posto svojih mogućnosti u Nišu” – kaže Marko a nadovezao se Ante. “U prvom kolu idemo na neugodno gostovanje kod Naisa koji je igrao kvalifikacije za Euro Cup. Čeka nas teška utakmica u kojoj ćemo probati iznenaditi.