Grand Cup 2018. Mlađi pioniri NK Zadar došli do finala

Vrijeme čitanja: < 1 min

Mlađi pioniri Nogometnog kluba Zadar osvojili su drugo mjesto na turniru Grand Cup 2018., koji je proteklog vikenda, u organizaciji NK Union i NK Primorac, održan u Podstrani i Stobreču. Mladi Zadrani su, pod vodstvom trenera Alena Glavića, odigrali odličan turnir i došli do finala, gdje su poraženi od Osijeka rezultatom 2:1.

U skupini je Zadar osvojio prvo mjesto sa sedam bodova, pobijedivši Split s 3:1 i Mladost Proložac s 8:0, dok je s Osijekom odigrao neriješeno, 0:0. U četvrtfinalu su naši momci bili bolji od Čelika iz Zenice s 3:0, a u polufinalu od domaćina Uniona iz Podstrane s 1:0. U finalu su, pak, nakon velike borbe, za nijansu bolji bili Osječani, koji su prethodno u četvrtfinalu svladali Hajduk, a u polufinalu domaći Primorac te su tako zasluženo osvojili naslov pobjednika.

Sastav Zadra: Luka Meić, Hrvoje Juričević, Jakov Vedrić, Roko Zovak, Matej Šegarić, Dino Đorđević, Niko Obradović, Roko Ivčević, Lovre Župan, Sebastijan Kajtazi, Lovre Pedisić, Luka Glavan, Jure Karlović, Matej Vrkić, Fran Bušljeta, Adrian Režan. Trener: Alen Glavić.

Na turniru je nastupila i naša selekcija tića, koja je natjecanje završila u grupnoj fazi. Momčad koju je vodio Josip Bilaver poražena je s 4:0 od Osijeka te s 4:1 od splitskog Adriatica, dok je s 4:0 svladala NK Balarin i završila na trećem mjestu u skupini.

Sastav Zadra: Pavle Jurjević, Josip Bartulović, Matej Galešić, Jakov Jukić, Adrian Kajtazi, Ivan Glavić, Ivano Škara, Dino Sikirić, Vito Marcelić, Franko Žilić. Trener: Josip Bilaver.

Čestitke svim našim igračima na prikazanoj igri i zalaganju te fer i sportskom ponašanju kako na terenu tako i van njega, a domaćinima na odličnoj organizaciji turnira!

Foto: Ivica Čavka

Tekst: NK Zadar