5. regata Mini Kupa VSD – 40 godina VK Jelsa: Dobar nastup kadeta VK Jadran

Vrijeme čitanja: < 1 min

Četrdeseta obljetnica utemeljenja Veslačkog kluba Jelsa bila je povod za održavanje slavljeničke regate u Jelsi na otoku Hvaru. Regatu i slavlje nisu propustili ni veslači Jadrana pa je mala skupina kadeta nastupila na 5. Regati Mini Kupa Veslačkog saveza Dalmacije.

Dan prije regate održana je i svečana sjednica povodom obilježavanja 40 godina djelovanja Veslačkog kluba Jelsa. Dopredsjednik Nadzornog odbora Jadrana, Rino Rados predao je prigodni poklon slavljenicima, uz želje da nastave djelovati istim žarom i entuzijazmom kako su to radili i do sada. Ovaj mali ali vrijedni veslački kolektiv iz Jelse, postiže vrlo dobre rezultate, posebno uzimajući u obzir što se radi o klubu koji djeluje na otoku i u maloj sredini.

Dan kasnije, održana je i regata u jelšanskoj luci. Veslalo se na dionici od 500 metara, a kadeti Jadrana postigli su izvrsne rezultate. Od pet posada koliko ih je nastupilo na regati, ostvarene su četiri pobjede i jedno drugo mjesto. Prva mjesta osvajali su Iva Zorić u samcu kadeta, Dominik Ferjančić i Antonio Pavlović u dvojcu na pariće mlađih kadeta, Sara Žuvanić i Ivana Sladić u dvojcu na pariće kadetkinja te Bernard Murtić u samcu kadeta. Druga je u samcu mlađih kadetkinja bila Mara Bencun.

Nakon regate održana je i sjednica Vijeća klubova Veslačkog saveza Dalmacije gdje su uručena priznanja za najuspješnije veslače i klubove u protekloj sezoni. Tako je Jadran primio pehar za najuspješniji klub u ovogodišnjem natjecanju za Kup Dalmacije, trofej koji su veslačice i veslači Jadrana ove sezone uvjerljivo osvojili, pobjedivši na pet od šest održanih regata.

Gostoprimstvo domaćina bilo je na visokoj razini, kao i organizacija same svečanosti i regate. Tri dana u Jelsi tako su zaključena su izvrsnim rezultatima, a posjet otoku Hvaru ostati će zasigurno svima u lijepom sjećanju.