11 kol 2022
Taekwondo klubovi Zadar i Obrovac na 13. Kondor openu 2018: Zlatni Pavić i Župan (TK Obrovac), srebrna Oreč (TK Zadar)
Borilački

Taekwondo klubovi Zadar i Obrovac na 13. Kondor openu 2018: Zlatni Pavić i Župan (TK Obrovac), srebrna Oreč (TK Zadar)

Članovi Taekwondo kluba ZADAR  i Taekwondo kluba OBROVAC nastupili su na 13. Međunarodnom turniru Kondor open u Zagrebu (Sutinska vrela) u konkurenciji preko 500 natjecatelja svih dobnih kategorija.  Za kadete je ovo drugi kriterijski turnir za izbor u reprezentaciju koja ide krajem studenog na Europsko prvenstvo u Španjolsku.

Član TK Zadar, FRANE PAVIĆ je kod kadeta postigao odličan uspjeh, uz četiri pobjede osvojio je prvo mjesto i zlatnu medalju i maksimalan broj bodova za izbor u reprezentaciju u kategoriji – 57 kg. Ovo mu je prvi nastup u ovoj težinskoj kategoriji pa starta od nule, trenutno je drugi na ranglisti ali ako na sljedećem izbornom turniru ponovi ovaj uspjeh odlazak na EP mu je osiguran. Kroz četiri borbe pobijedio je redom Antu Kovača (Marjan) 9:7, TianaKranjeca (Slovenia NT) 24:4, u polufinalu Roka Šolića24:7 te u finalu Stipu Stipandžiju (Marjan) 24:11.

Kadetkinja TK Zadar MEGI LERGA u kategoriji + 59 je izgubila u borbi za medalju od Barbare Slišković (Zaprešić) 5:8 i ispala od utrke za rep.

U juniorskoj konkurenciji odličan uspjeh je ostvarila MARTA ŽUPAN članica Taekwondo kluba Obrovac. Nastupila je u kategoriji +68 kg i uz dvije pobjede, u polufinalu protiv Tene Džinić (Casper) 11:8 i u finalu protiv Ire Braus (Metalac) 9:5 osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju.

Juniorka TK Zadar ARIANA OREČ nastupila je u kategoriji – 63 kg odradila je dvije borbe ; u polufinalu protiv Tene Strčić (Spiritus) pobjedom 14:4 dok je u finalu protiv aktualnne prvakinje Hrvatske i Europe izgubila 0:7 i osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju.

TEUTA USKOK u kategoriji – 55 kg izgubila je prvu borbu.

Za dva tjedna mlađi kadeti, kadeti i juniori TK Zadra nastupaju na Livno open-u.